BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Toyota'nın ABD'deki satışları artıyor

Autodata Corp'un yaptığı araştırmaya göre ABD'de Toyota marka otomobil satışları Nisan ayında geçen yılki rakamlara kıyasla %11.6 arttı.

Abone ol

Autodata Corp'un yaptığı araştırmaya göre ABD'de Toyota marka otomobil satışları Nisan ayında geçen yılki rakamlara kıyasla %11.6 arttı.

Toyota'nın ABD satışları şirketin üretim merkezinin Japonya'daki Tsunami felaketinden etkilenmesi nedeniyle düşüşe geçmişti.

Ancak şirketin üretimi son bir yıl içinde normal seviyesine ulaştı ve ayrıca sıkıntıda olan ABD ekonomisi de toparlanma belirtileri gösteriyor.

Autodata Toyota satışlarının gelecekte daha da yükselmesini beklediklerini söyledi.

Toyota Genel Müdür Yardımcısı Bob Carter ''Müşterilerin bize duydukları güveni ve şirketimizle ilgili düşüncelerini yakından takip ediyoruz'' dedi.

Carter ''Bize duyulan güven artıyor, müşteriler artık Toyota hakkında daha pozitif hislere sahip bu da satışlarımızın artmasını sağladı'' dedi.

Hızlı toparlanma

Geçen yıl Toyota'nın ABD'deki gelirleri bir çok faktör nedeniyle zarar görmüştü.

Şirketin otomobil üretimi geçen yıl büyük oranda sekteye uğradı. İlk olarak Japonya'daki Tsunami felaketi ardından da Tayland'daki sel şirketin üretim tesislerini zarara uğrattı.

Son iki buçuk yılda güvenlik problemleri nedeniyle 12 milyon otomobili geri almak zorunda kalan Toyota'ya olan güven de büyük olaran da sarsıldı.

Bütün bunlar sonucunda Toyota dünyanın en büyük otomobil satıcısı sıfatını Amerikan General Motors'a kaptırdı.

Uzmanlar Toyota'nın beklenenden çok daha hızlı toparlandığı inancında.

TrueCar'dan Jesse Toprak ''Pazar paylarını yeniden kazanacaklarını biliyorduk, ancak bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştik'' dedi.