BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tarihi gemiye kaçak kat çıktılar

Dünya'daki 4 buharla çalışan vapurdan biri olan İnkılap'ı satın alan turizm şirketinin tarihi gemiye yaptıklarına şaşıracaksınız.

Abone ol

Yalova'da önceki dönem Belediye Başkanlığı yapan Barbaros Binicioğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 25 bin dolara satın alarak Yalova'ya getirttiği dünyadaki 4 buharlı çalışan vapurdan biri olan İnkılâp Vapuru, restoran veya otel olarak kullanılması için 22 yıllığına 'Atalaylar Turizm'e ihaleyle verildi. Ancak, bu tarihi varupar çıkılan 'kaçak kat' çıkan Atalaylar Turizm'e tepki yağdı.

İnkılâp'ı otel yapmayı planlayan şirket, vapura ek kat yaptırdı. Binicioğlu bu duruma tepki göstererek, vapurun orijinalliğinin korunması gerektiğini belirtti. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, ihaleyi alan firmayla sözleşmeyi feshettiklerini belirterek, "Firmadan İnkılap'ın gemi olduğunu ispatlayacak bir belge getirmesini istedik. Belirlenen sürede bu belge getirilmedi. Bayındırlık ve İmar Müdürlüğü'ne görüş sorduk. Müdürlük gemi hakkında kıyı kenar kanunun uygulanmasını istedi. Geminin altına beton atılmış. Zaten getirildiği zaman bile kanunlara aykırı durum var. Artık geminin bu halde duramayacağı kesinleşti. Ya batırılarak resif alanı haline getirilecek ya da sökülüp parçalanacak. Gemi olmadığına göre yapı olarak değerlendirmek gerekecek. Yapı haliyle de kanunlara aykırı. Konuyu bu ayki belediye meclis toplantısında görüşeceğiz. Meclis İnkılap konusunda karar verecek" diye konuştu.