BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

Suruç patlaması canlı bomba hakkında şok iddia

Şanlıurfa Suruç'taki patlamada canlı bomba olduğu belirlenen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün PYD'ye karşı savaşan "Dokumacılar" grubunun üyesi olduğu iddia edildi.

Abone ol

ŞANLIURFA Suruç'ta meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne sebep olan patlamada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün PYD’ye karşı savaşan “Dokumacılar” olarak da bilinen grubun üyesi olduğu 14 Ekim’de Suriye’ye geçtiği öne sürüldü. 5 Haziran’da Diyarbakır'daki HDP mitinginde 4 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan G.’nin de bu grubun üyesi olduğunun tespit edildiği belirtildi.

şeyh-abdurrahman-alagöz-suruç-patlamasi.jpgPYD'YE KARŞI SAVAŞTILAR

İkisi de Adıyamanlı olan Abdurrahman Alagöz ve Orhan G.’nin 14 Ekim 2014’te Suriye’ye geçtikleri birlikte PYD’ye karşı Tel Abyad'da IŞİD’e katılarak savaştıkları da gelen bilgiler arasında. Alagöz ve Orhan G.’nin komutanlarının yaralı olarak PYD’ye esir düştükten sonra Türkiye’ye döndükleri de iddia edildi.

60 KİŞİLİK GRUPLA BİRLİKTELERDİ

Çoğunluğu Adıyamanlılardan oluşan ve 60 kişi olduğu tahmin edilen Dokumacılar Grubu’nun Tel Abdyad'da PYD'ye karşı savaştığı belirtildi. Tel Abyad'da karargahları bulunduğu öne sürülen Dokumacılar Grubu, PYD'ye karışı savaşırken büyük yenilgi aldığı belirtildi. Grubun komutanının PYD'ye esir düştüğü, bunun üzerine Orhan G. ile Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün Türkiye geldiği ve bombalı saldırı düzenlediği ileri sürüldü.