BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli piyanist Esad için teşekkür

İstanbul Çerkes Derneği Başkanı Halis Din, genç piyanist Tambi Esad'a Türk vatandaşlığı verildiği için teşekkür etti.

Abone ol

İstanbul Çerkes Derneği Başkanı Halis Din, ailesiyle Suriye'den gelip Türkiye'ye sığınan Çerkez asıllı genç piyanist Tambi Esad'a Türk vatandaşlığı verildiği için teşekkür etti.

Din, yaptığı açıklamada, "piyano dehası" olarak son dönemde haberlere konu olan, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan 16 yaşındaki Çerkez asıllı piyanist Tambi Esad'a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini hatırlattı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esad'a Türk vatandaşlığı veren kararnameyi imzalamasının ardından Esad'ı telefonla arayarak vatandaşlık müjdesini kendisine bizzat verdiğinin ve başarı dileklerini ilettiğinin anımsatan Din, şunları kaydetti:

"Esad artık, uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek. Suriye'deki iç savaşın başladığı günlerde Esad ve ailesini Türkiye'ye getirerek Yalova'da bir Çerkez köyüne misafir olarak yerleştirdik. Esad'ın tanınması için ona birçok Çerkez organizasyonunda yer verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Esad'ın vatandaşlık alması adına yaptığımız çağrıları dikkate alan ve bu sonucun elde edilmesinde katkısı olan herkese, onun bugünlere gelmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Esad, aldığı dereceler ve ödüllerle hepimizin gururu olacaktır."