BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriyeli kardeşleri kemerle kurtardılar

Adana’da, Suriye’den savaştan kaçan bir kişi sulama kanalına düşünce, kardeşi onu kurtarmak için kanala girdi ancak ikisi de boğulma tehlike...

Abone ol

Adana’da, Suriye’den savaştan kaçan bir kişi sulama kanalına düşünce, kardeşi onu kurtarmak için kanala girdi ancak ikisi de boğulma tehlikesi atlatınca yoldan geçen inşaat işçisi iki kardeş, kanala girip kemerleriyle Suriyeli iki kardeşi kurtardı.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye’de 3 yıldır süren iç savaştan kaçan ve yaklaşık 8 aydır Adana’da bulunan Abdullatif ve Ahmet Ayde kardeşler, Kıyıboyu Caddesi’nde gezmeye başladı. Bir süre kanal boyunda gezen Ahmet Ayde’nin kolyesi kanalın kenarına düştü. Ayde kolyesini almak isterken DSİ’ye ait sulama kanalına düştü. Yüzme bilmediği için Ayde kanaldan bir daha çıkamadı. Kardeşi Abdullatif Ayde ise hemen ağabeyini kurtarmak için kanala atladı. Ancak o da yüzmeyi iyi bilmediği için ağabeyini sudan çıkaramayarak kendisi de boğulma tehlikesi atlattı. Ahmet Ayde suya batarak sürüklenmeye başladı. Abdullatif Ayde ise suda çırpınmaya başladı. Bu arada ise Kıyıboyu Caddesi’ne yakın bir yerde inşaatta çalışan Hüseyin ve Celal Gürbüz kardeşler de işleri bittiği için caddeden evlerine giderken iki kişinin boğulma tehlikesi atlattığını gördü. Bunun üzerine araçtan inen Gürbüz kardeşler kanala atladı. Kardeşlerden Hüseyin Gürbüz, Ahmet Ayde’yi, Celal Gürbüz ise Abdullatif Ayde’yi kanalın kenarına getirdi. Ancak Ayde kardeşleri yukarı bir türlü çıkartamayınca Gürbüz kardeşler kemerlerini çıkartıp kanal kenarında bekleyen vatandaşlara uzattı. Daha sonra ise Ayde kardeşleri kemer sayesinde kanaldan çıkardı. Bu arada polis ve ambulans olay yerine geldi. Ahmet Ayde kaldırımda inlerken, sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak hemen hastaneye kaldırıldı. Abdullatif Ayde ise daha sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Hayat kurtaran Hüseyin Gürbüz, "Ben inşaat işçisiyim işten kardeşimle birlikte dönüyorduk. Kanalda iki kişinin boğulduğunu gördük. Biri suyun altından gidiyordu. Hemen aracı durdurup inip kanala atlayarak iki kişiyi kurtardık" dedi.
Celal Gürbüz ise iki kişinin hayatını kurtardıkları için mutlu olduklarını insanlık görevlerini yaptıklarını belirterek, "Biz sudan çıkarıp kemerlerimizi arkadaşlara verdik onlarda el ele verip kemerden tutarak iki genci kanaldan çıkardılar" diye konuştu.
Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan gençlerin hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.
(İHA)