BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.440,57
HABER /  DÜNYA

Suriye'de son durum! İsrail füzeleri ateşledi neler oluyor!

SURİYE 'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Beşar Esad ordusunun dün Arimah'a girmesinden sonra bu gece büyük bir hareketlilik yaşandı. Şam'da füzeler ateşlendi, büyük patlama sesleri duyuldu. İngiliz medyasının iddiasına göre İsrail Suriye'yi vurdu.

Abone ol

SURİYE çok hareketli bir gece yaşadı. Şam'da patlama sesleri gelirken kimse ne olduğunu anlamadı. Farklı ülkelerin medya kuruluşlarından farkı farklı iddialar öne sürüldü. İngiliz medyasının iddiasına göre İsrail Suriye'yi vurdu.

Suriye hava savunma sistemlerinin başkent Şam yakınlarında "düşman hedeflere" ateş açtığı belirtildi. İsrail ordusu da saldırıların ardından Suriye'den uçaksavar füzesi ateşlendiğini iddia etti.SANA haber ajansı, bazı düşman hedeflerinin hava savunma sistemleri tarafından 

UÇAKLAR SURİYE'Yİ VURDU: İngiltere Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdülrahman, "İsrail uçaklar tarafından fırlatılan füzelerin Şam'ın güneybatısında ve güneyinde bulunan Hizbullah ya da İran güçlerine ait silah depolarını hedef aldığını" söyledi.

 İSRAİL: SURİYE'NİN FÜZESİNİ VURDUK: İsrail ordusu, Suriye'den atılan bir uçaksavar füzesinin hava savunma sistemi tarafından vurulduğunu duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye tarafından ateşlenen bir uçaksavar füzesi hava savunma sistemimiz tarafından imha edildi." ifadesi kullanıldı. İsrail tarafında herhangi bir hasar veya can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, olaya ilişkin daha fazla detaya yer verilmedi.

İSRAİL UÇAKLARI LÜBNAN'DA HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ: İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güney bölgelerinde hava sahasını ihlal ettiği bildirildi.Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, yerel saatle 21.50'den itibaren ülkenin güneyindeki en-Nebatiye ve İklim et-Tuffah bölgelerinde İsrail savaş uçakları alçak irtifada gerçekleştirdiği uçuşlarla saldırı imitasyonu yaptı.

UÇAKLAR ALÇAK UÇUŞ YAPTI: Lübnan hava sahasını deniz tarafından ihlal eden İsrail savaş uçakları, ayrıca Sayda ve Sur kentlerine bağlı diğer bölgelerde de aynı şekilde alçak irtifada uçuşlar gerçekleştirdi.

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ÇAĞRI: Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, ülkesinin güneyinde konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Komutanı General Stefano Del Col ile geçen hafta başkent Beyrut'ta bir araya gelmesinin ardından BM'ye İsrail'in Lübnan'ın hava sahası ve kara suları ihlalleri konusunda sorumluluğunu üstlenmesi çağrısında bulunmuştu.

ABD'nin Suriye planı ortalığı karıştıracak

Suriye'de son dakika gelişmesi! Esad güçleri Arimah'a girdi