BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.245,54
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de kritik gelişme! YPG Türkiye'ye...

PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı YPG güçleri Türkiye sınırına yakın Miniğ Üssü'nü ele geçirdi. Miniğ’in düşmesi muhalifler adına bir darbe daha anlamına geliyor.

Abone ol

Reuters, terör örgütü YPG'nin Türkiye sınırı yakınlarında ve muhaliflerin elinde bulunan Miniğ Üssü'nü ele geçirdiğini duyurdu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kürt güçleri ile rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Miniğ Hava Üssü ile ilgili ilk haberleri doğruladı. İzleme Örgütü, Rusya'nın bölgede direnen muhaliflere karşı en az 30 hava saldırısı düzenlediğini de ekledi.

YPG GİDEREK İLERLİYOR

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı YPG'nin, muhaliflerin geçen hafta Şam rejimi tarafından Halep'in kuzeyinde başlatılan kara operasyonuyla mücadele etmesini fırsata çevirdiği belirtiliyor.

Rus hava desteği altında, Türkiye sınırına doğru ilerleyişini sürdüren Esad güçleri Azez koridorunun güneyinde Mayir ve Kiffin köylerini de alarak muhaliflerin kuzey Halep kırsalındaki kalesi Tel Rıfat’a dayandırmıştı.

MİNİĞİ DÜŞMESİ MUHALİFLERE DARBE

Miniğ’in düşmesi muhalifler adına bir darbe daha anlamına geliyor. Muhaliflerin Halep kırsalındaki kalesi Tel Rifat’ın Türkiye ile olan bağlantısı büyük oranda kesilecek. 

3 Şubat’ta silahlı muhaliflerin kuşatması altındaki Şii nüfusa sahip Nubbul ve Zehra köylerine ulaşan ordu birlikleri ve müttefiki Hizbullah güçleri, Türkiye ile vilayetin merkezi olan bölünmüş Halep şehri arasındaki yaşamsal öneme sahip Azez koridorunu kesmişti.