BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye Kamışlı'da IŞİD saldırısı en az 50 ölü!

SURİYE Haseke'ye bağlı Kamışlı'da bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Gelen son haberlere göre, IŞİD'in üstlendiği saldırıda en az 50 kişi öldü.

Abone ol

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait karargâha bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 50'ye, yaralı sayısı ise 70'e yükseldi.

Patlamada yaralananlar çevredekiler tarafından ilçedeki hastanelere kaldırıldı.Karargâhın PYD tarafından asayiş merkezi olarak kullanıldığı öğrenildi.

14 EV TAMAMEN YIKILDI

Sınıra yakın yerleşim yerinde meydana gelen patlama Türkiye'den de duyulurken, patlamada 14 ev tamamen yıkıldı, 40'tan fazla ev de hasar gördü.

İtfaiye ekipleri, patlama sonucunda ev, iş yeri ve araçlarda çıkan yangına müdahale etti.

Saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüte yakın Amak ajansı tarafından yayınlanan haberde, IŞİD tarafından PYD'ye ait bir karargâha bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 100'den fazla kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı yer aldı.



NUSAYBİN'DE 2 YARALI

Kamışlı'daki patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde de birçok ev ve iş yerinin camları kırıldı. Ziya Gökalp Caddesi'nde bir iş yerinin kırılan camı Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat'in (76) üzerine düştü. Yaralanan Biçen ve Dikkat, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



BARZANİ'DEN KAMIŞLI AÇIKLAMASI

Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Kamışlı'daki saldırıyı kınamak için başsağlığı mesajı yayınladı. Barzani, saldırıda yaralanan sivillerin tedavisinde kolaylık gösterilmesi için Kürt bölgesindeki yetkililere gerekli talimatların verildiğini belirtti.