BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92

Stres yüklü Plütonik Dolunay'a dikkat!..

9 Temmuz'da sabah 07:06’da 17° Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek.

9 Temmuz'da sabah 07:06’da 17° Oğlak burcunda dolunay meydana gelecek.

Oğlak toprak elementinin öncü nitelikli burcudur. Pratik ve somut değerlerle ilgili olan Oğlak burcu duygularını kontrol edip geri planda tutabilir. Toplum önündeki statü, kariyer, sorumluluklar, gelecek hedefleri, maddi hırslar, tutkular, liderlik, yönetim, devlet, hükümet, otorite kavramları Oğlak burcu tarafından yönetilir.

Dolunayla birlikte gerek kişisel gerekse toplumsal alanlarda bu konular daha fazla gündeme gelebilir. Plüton ile birleşen dolunayın gücü ve dönüştürücü enerjisi çok yüksek. Kariyer hayatımız ve toplum önündeki ün ve statümüz, yaşadığımız yer, ofis, ev, aile büyükleri, otorite kavramları ile ilgili dönüşümler meydana gelebilir. Toprak burcu olan Oğlaktaki dolunay, toprak ürünleri, inşaat, iş güvenliği ve emlak sektörünü ve bu alanda çalışan şirketleri ve yöneticileri de etkileyebilir.

Oğlak burcundaki Ay Plüton ile birleşirken Yengeç burcundaki Mars ile karşıt açı yapacak. Mars aynı zamanda Yay burcundaki yönetici Satürn ile de gerilimli bir görünümde olacak. Güvenlik, aile ve milli konularda stres ve çatışmalar hissedebiliriz. Toplumsal güvenlik, huzur, otorite ve yönetim ile ilgili tehditler oluşabilir. Jüpiter Neptün arasındaki görünüm ise iyimser ve idealist tavırları çoğaltabilir ancak bunların hangi amaca hizmet ettiğini anlamak ve kontrol etmek zorlaşacaktır. Farklı inanç ve felsefeler bir kaos oluşturabilir.

Ülkemizin yükselen burcu Yengeç… Yengeç-Oğlak aksındaki dolunayların etkisini halk olarak daha fazla hissederiz. Özellikle bugünlerde iki malefik Mars ve Plüton’un zıtlaşması patlamaya hazır bir enerji yaratıyor. Açık ve gizli düşmanlıklar dolunayın ışığı ile açığa çıkabilir. Stresli enerjilerin yoğunlaştığı bu dönemde kişisel ve toplumsal her türlü kışkırtıcı, ayrıştırıcı, çatışma yaratabilecek kavramlara dikkatli ve sağduyulu yaklaşmalıyız. Karanlık ve malefik güçlerin oyununa gelmemeliyiz…

Dolunaylarda ruhsal ve bedensel hassasiyetler artabilir. Bu dönemde bedenimizdeki kemikler, eklemler, dişler, dizler ve cilt daha hassas olabilir. Ay Mars açısı özellikle kırık, çıkık, yanık, kesik, enfeksiyon, ateş gibi sağlık problemlerini arttırabilir. Mars nedeniyle mide ve sindirim sistemine de dikkat etmek gerekiyor. Kronik sorunlara karşı tedbirli olmalıyız. Kaza ve sakarlıklara da açık bir dönemde olacağımız için dikkat etmeli, riskli hareketlerden uzak durmalıyız.

Dolunayın genel yorumlarını öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte kariyer yaşamınızda, toplum önündeki statünüzü etkileyecek dönüşümler meydana gelebilir. Yaşamınızdaki otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar daha fazla gündeminizde olabilir.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte yurtdışı, seyahatler, eğitim ile ilgili bir konuda hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Hukuksal konularda da hızlı gelişmeler olabilir; ertelenmiş sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte ortak kazançlar, yatırımlar, kredi, vergi, sigorta, prim gibi kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Otorite kavramları ve aile büyüklerinden maddi destekler alabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve eşiniz ile ilgili bazı kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Toplum önündeki imajınız, rakipleriniz ve hizmet aldığınız kişilerle ilgili yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte kişisel bakım, sağlık kontrolü yaptırabilir, yeni bir diyet, spor, beslenme programına başlayabilirsiniz. Günlük yaşamınızdaki düzenlemeler, evcil hayvanlar, yanınızda çalışan kişilerle ile ilgili gelişmeler olabilir.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte  aşk, romantizm, sosyal yaşam, hobiler, spor veya çocuklarla ilgili gelişmeler olabilir. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz iş imkanları karşınıza çıkabilir. Yaşamın tadını çıkarabileceğiniz şanslı bir dönemdesiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili dönüşümler ve gelişmeler olabilir. Daha önceden girişimde bulunduğunuz ev, mülk, alımı, satımı, kiralama, taşınma, dekorasyon, tadilat gibi kavramlar sonuçlanabilir. Evde çalışabileceğiniz iş imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte eğitim, seyahatler, yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilgili bir konuda bazı değişimler ve dönüşümler meydana getirebilir. Bir eğitim programınıveya iş projesini tamamlayabilir, arzu ettiğiniz tatile çıkabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte maddi gelirleriniz, kazançlarınızla ilgili dönüşümler meydana gelebilir. Beklediğiniz bir para elinize geçebilir, ya da yeni gelir kapısı oluşturacak iş imkanları karşınıza çıkabilir. Emlak, mülk, miras gibi konulardan elinize para geçebilir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Burcunuzdaki dolunay ile birlikte  kendiniz ve yaşamınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. İşiniz, kariyeriniz veya ilişkilerinizle ilgili girişimler veya kişisel görünüşünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz. Keyifli bir seyahate ve tatile çıkmanız mümkün.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte bilinçaltınız, ruhsal ve manevi konularda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Bir bağımlılığınız ve zararlı alışkanlığınız varsa bu dönemde onu sonlandırmak için daha kararlı olabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Oğlak burcundaki dolunay ile birlikte ait olduğunuz gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz, gelecek hedefleriniz ile ilgili arzularınıza kavuşabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ekip çalışmaları ve eğlenceli organizasyonlar içerisinde yer alabilirsiniz. Daha önceden başlamış bazı girişimleriniz sonuçlanabilir.

Astrolog Demet BALTACI