BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'li Kamalak 28 Şubat'ı hatırlattı

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, seçimlerde adres olarak Saadet'i gösterdi

Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Milli Görüş'ün projeleri bu ülkenin hangi ferdine ulaşırsa, o insanın başka tarafa yönelmesi mümkün değildir'' dedi.

Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingde konuşan Kamalak, Necmettin Erbakan'ın ziyaret ettiği CHP'li belediye başkanlarına, ''Bizim arkadaşlara teşekkür borçlusun. Bizimkiler görevini tam yapmış olsaydı, sen bu koltukta oturamazdın'' dediğini anlattı.

''Milli Görüş projelerinin hangi ferde ulaşırsa, o insanın başka tarafa yönelmesinin mümkün olmadığını'' söyleyen Kamalak, diğer partilerin bir programı, projesi olmadığını savundu. Kamalak, ''Bizim dışımızdaki partilerin yaptıkları şey 'arkası yarın' dizilerindeki gibidir'' dedi.

''TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ADRES SAADET PARTİSİ''

Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana işsizliğin yüzde yüz artığını savunan Mustafa Kamalak, terör sorunun çözülmediğini, vatandaşın kuru soğana muhtaç olduğunu, ancak dolar milyarderi sayısının yükseldiğini öne sürdü.

Mustafa Kamalak, küçük bir azınlığın israf denizinde yüzdüğünü, Türkiye'nin iç ve dış borçlarının 525 milyar dolara çıktığını, henüz doğmamış bebeklerin bile borçlandırıldığını savundu.

Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Siz bundan sonra AK Parti'nin, mevcut iktidarın bu borçları eritebileceğine ihtimal verebiliyor musunuz? Bunları anlattığınızda insanlarımız başka partiye oy verebilir mi? Adres bellidir. Türkiye'nin problemlerini çözmek için adres belli, Saadet Partisi. Milli Görüş'ün yolu kesilmeseydi, bugün Türkiye iktisadi bakımdan Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın çok önünde olurdu.''

Türkiye'nin büyük bir aile olduğunu, aile fertlerinden biri yanlış yaptığında uyarmak gerektiğini dile getiren Mustafa Kamalak, şöyle devam etti:

''Ulaştığımız her kardeşimize, 'Oyların yarısı oraya, yarısı buraya değil. Gel kardeşim hepsi Saadet'e' demek gerekiyor. Hepsi doğru yola gitsin. Doğru yol varken yanlış yapmanın anlamı ne? Yanlış sokağa gidenin dönüp dolaşacağı yer doğru yol değil mi? Türkiye zaman kaybediyor. Eninde sonunda gelecekleri yer Milli Görüş'tür. Emin olun tek çıkış yolu Milli Görüş'tür.''

MHP'nin baş örtüsü sorunun çözme vaadinde bulunduğunu, ancak ilk gün kendi milletvekillerinin baş örtüsünü çözdüğünü dile getiren Kamalak, Saadet Partisi iktidarında Osmanlıca'nın ders olarak okutulacağını, İmam Hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılacağını, zorunlu eğitimin yeniden belirleneceğini, eğitimin temeline de ahlak ve maneviyatın konulacağını dile getirdi.

Saadet Partisi iktidarında her çocuğun sigortalı doğacağını, yeşil kartın çöpe atılacağını, işçiye, memura yüzde 50 zam yapılacağını dile getiren Kamalak, yeniden büyük Türkiye'yi kuracaklarını ifade etti.

Gelecek seçimlere iki partinin girdiğini söyleyen Kamalak, ''Görünüşte 15 parti var ama gerçekte 2 parti seçime giriyor. Biri Saadet Partisi, ikincisi diğerleri'' dedi.
Mustafa Kamalak, iktidar ve muhalefet partilerini yuhalayan bazı partililere, ''Yuh çekmeyin, gereğini yapın'' dedi.

KILIÇ

Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç da yaptığı konuşmada, Saadet Partisi'nin zaferine bir hafta zaman kaldığını söyledi.

AK Parti'nin İzmir'de 35 proje tanıttığını kaydeden Kılıç, ''Günaydın diyoruz, biz o projeleri 2004'te seçim konsepti olarak sunmuştuk'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin de uzun süredir CHP'de olduğunu ifade eden Şerafettin Kılıç, ''15 senede metro hattını bitiremeyenler nasıl olup da İzmir'i demir raylarla örecekler? Siz kimi kandırıyorsunuz?'' diye konuştu.

Miting öncesinde, ''Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak'' sloganları atıldı ve Saadet Partisi'nin İzmir milletvekili adayları tanıtıldı.