BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.439,55
HABER /  SEÇİM

Son anket CHP'de sarsıntı yaratacak!

Son yerel seçim anketinde AK Parti'yi İstanbul'da devirmeyi planlayan CHP'ye kötü haber var. Puan farkı kapanmadı daha da açıldı.

Abone ol

İstanbul'da yerel seçim çalışmaları hızla devam ederken Denge Araştırma şirketi, son anketiyle İstanbul'un nabzını tuttu. Anket sonuçları CHP'nin İstanbul'da istediği oy oranına çıkamadığını gösterdi. Sarıgül ile Topbaş arasındaki oy farkı kapanmadı.

İstanbul'un 36 ilçesinde yapılan ankete katılan 3 bin 66 kişiden yüzde 50'den fazlası 44 yaş altı kişiler oldu. Katılanların yüzde 54'ü erkek olarak belirtilirken yüzde 35,5'u ilkokul mezunu, yüzde 32,6'sı ise ev hanımı olarak kaydedildi.

TOPBAŞ MI SARIGÜL MÜ?

Denge Araştırma'nın anket sonuçlarına göre kararsız oyların dağıtılması sonrasında adayların son oy orın şöyle;

AK Parti adayı Kadir Topbaş'ın oyu ..................yüzde 51.1,
CHP adayı Mustafa Sarıgül'ün oyu....................yüzde 37,1

Ankara'da son yerel seçim anketi
ORC araştırma şirketinin Ankara'nın 25 ilçesi ve köylerinde yaptığı anket sonuçları belli oldu. (SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN)



MHP SEÇMENİNE GÖRE TOPBAŞ MI SARIGÜL MÜ?


Anket sonuçlarına MHP'lilerin yüzde 19,5'i, oylarını Kadir Topbaş'a vereceklerini söylerken, MHP seçmeninin yüzde 23,4'ü ise Sarıgül'ü tercih edeceklerini belirtti.

CHP'Lİ SEÇMEN SARIGÜL İÇİN NE DİYOR?

Seçimde CHP'ye oy vereceğini söyleyen seçmenin sadece yüzde 72.6'sı CHP'nin kazanacağına olan inancını beyan ederken, partililerin yüzde 27.4'ü ise Sarıgül'ün belediye başkanı seçileceğine inanmadığını kaydetti. CHP tabanında 'Seçimleri Kadir Topbaş kazanır' diyenlerin oranı yüzde 12,1'i .

2009 yerel seçimlerinde hangi ili hangi parti kaç puanla kazandı? (TAM LİSTE)



YEREL SEÇİMİ SİZCE KİM KAZANIR?


İstanbullular, hangi partiye oy verecekleri ayırt edilmeksizin, '30 Mart 2014 seçimlerini sizce hangi parti kazanır?' sorusuna ise yüzde 55.8 oranında 'AK Parti' derken, yüzde 25.5 oranında ise CHP'yi tercih etti.

KİMİN VAADİ DAHA İNANDIRICI?

Denge Araştırma, ankete katılan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarının proje ve vaatlerine güvenip güvenmediklerini de sordu.

TOPBAŞ: Ortaya çıkan sonuçlara göre ankete katılan vatandaşlardan yüzde 53,3'ü Kadir Topbaş'ın proje ve vaatlerini inandırıcı bulduklarını, yüzde 22,4'ü ise inandırıcı bulmadığını belirtti.

SARIGÜL : Vatandaşların yüzde 30,7'si Sarıgül'ü inandırıcı bulduğunu belirtirken yüzde 38,4'ü inandırıcı bulmadığını kaydetti.

GENEL SEÇİMDE KİME OY VERİRSİNİZ?

'Yarın bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna İstanbullu seçmenler içinde AK Parti diyenlerin oranı yüzde 47.7 oldu. CHP diyenler ise yüzde 35.6 da kaldı. Bu sonuçlara göre 2009 seçimleri baz alındığında AK Parti yüzde 7.7, CHP yüzde 2 arttı.