BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
GÜNCEL

Şok görüntü! Darbe bildirisinin provasını işte böyle yapmışlar...

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında işlenen suçlara ilişkin görülen davanın dosyasına, sanık eski Tümgeneral Kubilay Selçuk'un sözde darbe bildirisini okumak için prova yaptığı anların görüntüleri de girdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında işlenen suçlara ilişkin görülen davanın dosyasına, sanık eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un sözde darbe bildirisini okumak için prova yaptığı anların görüntüleri de girdi.

Darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra Akıncı Üssü'nde yapılan aramalarda olay yeri ekipleri amatör bir kamera buldu.Kamerada yapılan incelemeye göre tören kıyafetli Selçuk, cuntanın sözde darbe bildirisinin okuma provasını yapıyor. Akıncı Üssü'ne uçuş tulumuyla geldiği güvenlik kameralarına yansıyan Selçuk, görüntülerde, darbe bildirisini ekranlarda okumak için özel günlerde giyilen tören kıyafetleriyle görülüyor.

Akıncı Üssü şeref salonunda çekildiği anlaşılan yaklaşık bir dakika süren görüntüde Selçuk, bildiriyi okumadan önce kamera kadrajını ayarlamak için bir erden, Genelkurmay Başkanlığı flaması ile Türk bayrağının bulunduğu kürsüye geçmesini istiyor.

Bu durumda ne yapacağını bilmeyen er, biraz bekledikten sonra adını, soyadını ve memleketini söylüyor. Bu şekide ayarlama yapıldıktan sonra kamera karşısına geçen Selçuk, sözde darbe bildirisinin ilk paragrafını okuyor.

Sitene Ekle
Etiketler