BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sisi'den sıcak mesaj: Artık ihtilafı bitirmeliyiz

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Mısır'da 'muhalefetin eleştirilmemesi ve ihtilafın sonlanması gerektiğini' söyledi.

Abone ol

Mısır'da yayımlanan Cumhuriyet, Ahram ve Ahbar gazetelerine röportaj veren Mısır Cumhurbaşkanı ve darbe lideri Abdulfettah Sisi, "Mısır bölünmekten ve şiddetten yeterince çekti, halkın saflarının yeniden düzenlenmesi gerekir, muhaliflerin bile eleştirilmemesi gerekir. Mısır’ı az kalsın kaybediyorduk. Artık ihtilafı bitirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

GÖREVİM YARALARI SARMAK

"Benim görevim Mısır’ın yaralarını sarmak" diyen Sisi, Mısır'ın yıllar boyunca yaralandığını, ve bu yaraları sarmanın siyasi taraflar, medya veya gençlik fark etmeksizin herkesin görevi olduğunu ifade etti.

'Eli kana bulaşmayan ancak protestolara katıldığı için tutuklananların durumuyla ilgili bir soruya ise Sisi, "Hapishanelerde mutlaka masum insanlar var. Tüm hapishaneleri inceleyen bir-iki komiteyi görevlendirdim, genç medya mensuplarından oluşan bir komite de cezaevlerini kendi gözüyle görmek için çalışma başlattı. İçişleri Bakanını kapsamlı bir gözden geçirme çalışması yapmakla görevlendirdim. Suçsuz kim varsa çıkacak" yanıtını verdi.

Sisi'nin gazetelere verdiği röportajın ikinci kısmı yarın yayımlanacak.