BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak Mardin ve Adana'da bombalı saldırı

ŞIRNAK, Mardin, Adana'da saldırı. Şırnak Belediyesi el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenleyen teröristler, Mardin ve Adana'da polis noktalarına saldırdı.

Abone ol

PKK'dan 3 ilde ardı ardına bombalı saldırı.

Bugün kayyum atanan Şırnak Belediyesi'nde güvenlik güçlerince yapılan aramalar sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yerleştirildiği tahmin edilen el yapımı patlayıcı infilak etti.

Patlamada bir güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı. Tuzaklanmış bir patlayıcı da etkisiz hale getirildi.

MARDİN'DE POLİS ARACINA SALDIRI

Mardin'in Derik ilçesinde akşam saatlerinde polise ait zırhlı aracın geçişi sırasında daha önce yol kenarına tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi üzerine 3 polis hafif şekilde yaralandı.

Derik ilçesinin Diyarbakır yolu çıkışında akşam saat 19.50 sıralarında polise ait zırhlı aracın geçişi sırasında, daha önce yol kenarına tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada 3 polis memuru hafif yaralanırken, patlamadan sonra bölgeden yoğun silahsesleri duyuldu. İlçe merkezinden de hissedilen patlamadan sonra esnafın işyerlerini kepenklerini kapatak evlerine çekildiği görüldü.

POLİS NOKTASINA SALDIRDILAR

Adana'nın Seyhan ilçesinde, polis kontrol noktası yakınlarına PKK'lı teröristlerce iki el yapımı patlayıcı ve ses bombasıyla saldırı düzenlendi.
Küçükdikili Mahallesi'ndeki polis kontrol noktasına terör örgütü mensubu bir grup tarafından çiviyle desteklenmiş iki el yapımı patlayıcı atıldı.

Patlayıcılar, ekiplerin bulunduğu alanın yanındaki kullanılmayan iki katlı binanın çatısına isabet etti. Olay yeri inceleme ekiplerin bölgede çalışma yaptığı sırada ise terör örgütü üyesi bir grup, polislerin yakınına ses bombası attı. Güvenlik güçlerinin havaya ateş açarak karşılık vermesi üzerine terör örgütü üyeleri ara sokaklara kaçtı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.