BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sinan Oğan o iddiaları açıkladı! YENİ HABER

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına telefon bağlantısı kuran MHP Milletvekili Sinan Oğan çok iddialı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Musul'daki başkonsolosluğu korumak için gönderilen 30 özel harekat polisinin IŞİD'e karşı tek bir kurşun sıkmadan silahlarını vererek teslim olduklarını ileri sürdü. Oğan, polislere hükümet tarafından bu şekilde emir verildiğini de iddia etti. 

İnternethaber'e konuşan Sinan Oğan, Musul'da yaşanan gerginliği, sebeplerini ve gündeme getirdiği iddiaları anlattı...

Salı günü meclis kürsüsünden Konsolosluğun kuşatıldığını söyleyen Sinan Oğan, bu gerçeği nereden biliyordu?


AK Parti sıralarında yükselen itirazlar gelen bilginin gerçek olmayacağına dair kendisini endişelendirmedi mi?

Dün akşam CNN Türk ekranlarında dile getirdiği iddianın kaynağı kim, elinde somut bir delil var mı?

Musul'da yaşanan gerginliğin asıl sebei nedir?

MHP olarak nasıl bir tutum sergileyecekler?

Hükumetin yol haritası ne olmalı?

Tüm bu sorularımıza yanıt veren Sinan Oğan şunları söyledi:

SİNAN OĞAN'IN CNN TÜRK'TEKİ AÇIKLAMALARI- TIKLAYIN

BAZI AKP'LİLER DALGA GEÇTİ


Dün gece yarısı Türk Ceza Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşmeleri sırasında 47. Madde üzerinde söz almıştım. Konuşmamda özetle dedim ki; "vakit gecenin yarısı olmuş bu kanun maddesi görüşmelerine biraz ara verelim şu an Musul’da Işid militanları Konsolosluğumuzu kuşatmış her an konsolosluğumuza girebilirler. Gelin mecliste bunları konuşalım ve gerekli tedbirleri alalım. Bu bir milli meseledir hep beraber bu konuya bakalım". Bunun üzerine AKP sıralarından ciddi eleştiriler ve tepkiler geldi. Bazıları adeta dalga geçti. Meclis tutanaklarına şunlar yansıdı:

AKP Isparta Milletvekili Recep Özel: Bu madde ne, sen onu söyle. Bu madde ne?
AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan: Bırak Allah aşkına, herkesin işi var ya.
AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener: Atma! Delilin var mı, delilin?

AKP sıralarının ne Türkmenler ne de Konsolosluğumuzun tehlike altında olması pek umurlarında olmadı. Benim uyarılarıma ciddi tepki gösterdiler, kimisi dalga geçti, kimisi bırak ya işimiz gücümüz var dedi…

Maalesef ki, akşam uyarılarımız dinlenilmedi sabah Konsolosluğumuz işgal edildi.

BÖLGEDE YAŞANANLARI GÖRMEK İSTEYEN ZATEN GÖRÜRDÜ  

Öncelikle şunu söyleyeyim. Bölgeyi yakından takip eden, analiz yeteneği olan ve bir de bölgede yaşananları görmek isteyen zaten bu gelişmeleri görürdü. Bizim bildiğimizi devletin bilmemesi imkansızdır. Ben hem MHP’nin milletvekiliyim ama hem de Türkiye’nin en önemli Stratejik araştırmalar Merkezlerinden birisi olan TÜRKSAM’ın Başkanıyım. Uzun zamandır bölgeyi yakından takip ediyorum. Zaman zaman da bazı bilgileri aslında meclis kürsüsünün yanısıra Twitter’daki @sinan_ogan adresimden de paylaşıyorum. Dolayısıyla Dışişleri Bakanlığının haberi yoksa bu adresimden gelişmeleri takip edebilir. Bilmediklerini buradan öğrenebilir.

Oğan, CNNTürk ekranlarında dile getirdiği iddianın da arkasında olduğunu söyledi:

 BİLGİ KAYNAKLARIMI AÇIKLAMAM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

İddiamın arkasındayım. Beni tanıyanlar bilir. Hiçbir zaman ezbere konuşmadım. Bilgi kaynaklarımızı açıklama gibi bir durumumuz sözkonusu değildir. Musul Başkonsolosluğumuzu korumakla görevli 30 Özel Harekat Polisimize tek bir kurşun sıkılmaması, Konsolosluk kapılarının çatışmaya girmeden açılması ve Işid militanlarına teslim olunması talimatı Ankara’dan verilmiştir. Talimatı kim mi vermiştir, konsolosluğumuz hangi kuruma ve hangi bakana bağlıysa o kurumdan talimat gitmiştir.

"Talimatı kimin verdiğini biliyor musunuz?" .sorusuna Oğan'ın yanıtı, "güvenlik sebebiyle söylemem doğru olamz" şeklinde oldu.

MİLLİ GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDEN BOYUTLARI VAR 

Biliyorum. Ama konunun milli güvenliğimizi tehdit eden boyutları da var. O sebeple bu konunun detaylarına daha fazla girmek istemiyorum.

Hükumetin yol haritasının ne olması gerektiğini anlatan Oğan şunları söyledi:

TÜRKİYE TOPRAKLARI ŞU AN İŞGAL EDİLMİŞTİR

Hükumet yol haritasının çok gerisinden gelmektedir. Türkiye toprakları şu an işgal edilmiştir. Ankara’da bir mahallenin işgal edilmesiyle Kosnsolosluğumuzun işgal edilmesi arasında bir fark yoktur. Bir yandan bu işgal sona erdirilmeli ama aynı zamanda öncelikle vatandaşlarımızın da hayati tehlikesi derhal sonlandırılması gerekir. Sadece konsolosluk görevlileri değil, şoförler ve Musul’daki Türk şirketlerinde çalışanlar da rehin durumdadır. Şu an kaç Türk vatandaşımızın rehin alındığı bilgisi Dışişleri Bakanlığımızda yok maalesef. Bölgede yerel dinamikleri aşan daha bölgesel, daha küresel bir mücadele var. Irak’ın bölünmesi hızlanırken Sünni Arapların kendi devletlerini kurma girişimleri ve bu devletin petrol kaynaklarına sahip olma gayretleri de var.

Işid beklenilmediği hızla ilerliyor, işgal ettiği bölgelerden 500 milyon dolara yakın para ve ziynet eşyası ele geçirmiş, Irak ordusu silah depolarından silah elde etmiştir. Militan temini noktasında zaten sorunu yok. Yerel aşiretler de destekliyor. Unutmamak lazım ki, Saddam dönemi askeri yapı da şu an İşid ile beraber hareket ediyor.

IŞİD ÖZELLİKLE TÜRKMEN KENTLERİNE SALDIRIYOR 

Burada ilginç de bir durum vardır. İşid nedense özellikle Türkmen kentlerine saldırıyor. Irak ordusunun boşalttığı Türkmen kentlerinin bir kısmını İşid işgal ederken bir kısmını da Peşmergeler işgal etmiştir. Maalesef ki, Türkmenler İşid’e ve Peşmergelere peşkeş çekilmiştir.

Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Twitter hesabından bu hususa açıklama getirmiş ve şunu söylenmiştir: “Gerekirse Türkmeneli’ni savunmak ve korumak adına silah seçeneği de dahil olmak üzere, her alternatif derhal masaya yatırılmalıdır.”

Musul'da yaşananların sebeplerine dikkat çeken Oğan, bunun yerel dinamiklerle açıklanamayacak kadar ciddi olduğunu söyledi:

İNŞALLAH BU MESELEDEN BİR KAHRAMAN YARATILMAYA ÇALIŞILMAZ

Mesele sadece yerel dinamiklerle açıklanamayacak kadar ciddi boyutlara ulaşmıştır. Konunun Türkiye’yi ilgilendiren önemli boyutları vardır. Irak’ın toprak bütünlüğü artık sağlanması çok zordur. Bu aynı zamanda Türkiye’nin toprak bütünlüğünü de tehdit noktasındadır.

Ayrıca burada bir hususa da dikkat çekmek istiyorum. Işid’in bu saldırıları ve gündeme gelmesi muhtemel bir sınır ötesi harekat İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bağlantılı değildir. İnşallah, bu felaketin içerisinden Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir “kahraman” yaratma hikayesi çıkarılmaya kalkışılmaz…