BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34
HABER /  GÜNCEL

Silvan'da askere bombalı saldırı!

PKK Silvan'da Silvar Barajı'nın güvenliğini sağlayan askerlere saldırdı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvar Barajı'nın güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK'lı bir grup tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada zırhlı araç hafif hasar görürken, ölen ve yaralanan olmadı.

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Barajı'nın güvenliğini sağlayan askerlere yönelik el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır Silvan İlçesi'nde yapımı devam etmekte olan Silvan Barajı, GAP projesi kapsamında Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olacaktır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 2 milyon 350 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup, bununla birlikte yaklaşık 318 bin kişiye iş imkanı sağlanması öngörülmektedir. Baraj inşaatının güvenliği maksadıyla görevlendirilen unsurların intikali sırasında, 2 Temmuz 2015 günü saat 10.10 civarında Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından yol kenarına bırakıldığı değerlendirilen el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Patlamayı müteakip olay bölgesinde gerekli tedbirler alınmış olup, patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamış, yol kenarında patlama çukuru oluşmuş, bir zırhlı araçta hafif hasar meydana gelmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

PKK MİSİLLEME MESAJI VERMİŞTİ

PKK, Dağlıca'daki saldırı iddialarını red ettiği açıklamasında TSK'nın kendisine saldırdığını öne sürmüş ve misilleme yapacağını ilan etmişti.

PKK yaptığı açıklamada TSK'nın bir süredir duyurduğu Dağlıca'ya saldırıları inkar ederek, TSK'nın kendisine saldırdığını ve misilleme yapacağını iddia etti. Örgüt “her saldırıya karşı gerilla güçleri kendini savunacak ve misilleme hakkını kullanacaktır” dedi.

PKK, “Türk Genelkurmaylığı, güçlerimizin Oramar (Dağlıca) Alayı’na doçka (uçaksavar) ve havanlarla ateş ettiğini, bunun üzerine kendilerinin de savaş uçaklarıyla mevzilerimizi vurduğunu belirtmiştir. Bu açıklama, gerçeğin tamamen çarpıtılmasıdır. Son 2 aydan bu yana özel olarak Oramar Alayı’nın komutanlığı ve güçleri sürekli bir biçimde ateşkes kurallarını çiğneyerek havan, top, tank ve uçaksavar atışlarını güçlerimize karşı yapmaktadırlar” derken kendilerinin karşı ateşte bulunduğunu söyledi ve “Gerilla burada açıkça Türk ordu güçlerinin durmayan saldırganlığına cevap vermiştir. Güçlerimizin başka herhangi bir eylemsel faaliyeti olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Örgüt “her saldırıya karşı gerilla güçleri kendini savunacak ve misilleme hakkını kullanacaktır” dedi.