BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şikenin namusu kurtuldu!

Bugün yazarı Gültekin Avcı'dan şike yasasını veto eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tam destek

Abone ol

Şike yasası ile ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı vetosunun gerekçelerini bugünki köşesinde analiz eden Bugün yazarı Gültekin Avcı, "Veto, fevkalade isabetli ve yargının önünü açıcı bir nitelik taşıyor" dedi.

"Adaletin oksijensiz kaldığı, nabzının yavaşladığı zamanları çok gördük" diyen Avcı, benzer durumun şike soruşturmasında yaşanmasına ramak kaldığını yazdı. 

"Şükür ki Çankaya'dan bir el uzandı, çekti çıkardı" sözüyle Gül'e destek veren Avcı, Gül'ün vetosundaki mesajları yazdı:

Gül'ün veto gerekçesindeki 3 kilit mesaj;

1- Toplumun adalete olan güven duygusu.

2- Halen yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında bulunan kişilere yönelik özel bir düzenleme olduğu intibaı.

3- Yeni kanunun, değişikliğin esas amacı dışında özel bir saikle hazırlandığı eleştirileridir.

Veto gerçekleşmeseydi, yeşil sahalarda kanun değişikliğiyle bertaraf edilen illegal örgütsel görünüm, Ergenekon, Balyoz ve KCK gibi hayati davalarda da kötü bir emsal teşkil edecekti.

ERGENEKON'A YARAYACAKTI

Şike soruşturması devam ederken zanlılar lehine yapılacak bir düzenleme, Ergenekon ve Balyoz zanlıları lehinde tutukluluk sürelerinin hızla indirilmesine merdiven dayayacaktı. CHP halen yargılaması süren Ergenekon ve Balyoz davalarında tutukluluk süreleriyle ilgili düzenleme yapılması için konuyu ısıtıp ısıtıp hükümetin önüne getirecekti.

Zira yargılama devam ederken yapılacak kanuni değişikliklerin hâlihazırda yürüyen yargısal işleyişin ve adalet duygusunun kimyasını bozacağı itirazları yerle bir olacaktı.

Veto bu davaların namusunu da kurtarmıştır dense bence abartılı olmaz.