BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.240,78
HABER /  GÜNCEL

Şike ve Ergenekon hakimleri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı şike davasına bakan hakim Bülent Kınay ile Ergenekon hakimlerinden Fatih Mehmet Uslu, Yunanistan'a kaçarken yakalandı.

Abone ol

Edirne'de düzenlenen operasyonda,  Fenerbahçe Başkanı  Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı şike davasına bakan hakim Bülent Kınay ile Ergenekon hakimlerinden  Fatih Mehmet Uslu,  Yunanistan'a kaçarken yakalanarak gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan şüphelilerin  Yunanistan'a kaçacağı bilgisi üzerine harekete geçti.  Yunanistan sınırında yapılan çalışmalarda, 2  Pakistan uyruklu insan kaçakçısı ile bir grup kaçak yakalandı. Yapılan incelemede, şüphelilerden ikisinin FETÖ/PDY soruşturma kapsamında,  İstanbul  Bakırköyve  Kayseri'den hakkında yakalama kararı bulunan,  Fenerbahçe Başkanı  Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı şike davasına bakan hakim Bülent Kınay ile Ergenekon davası hakimlerinden  Fatih Mehmet Uslu olduğu belirlendi. Uslu'nun da  Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi ve  Tavşanlı mahkemelerince yakalama kararı olduğu belirlendi.

SORGUYA ALINDILAR

Yunanistan'a kaçarken yakalanan FETÖ şüphelisi hakimler Bülent Kınay ve  Fatih MehmetUslu ile iki  Pakistan uyruklu insan kaçakçısı gözaltına alındı. Şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Edirne  Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan ve FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında arandıkları tespit edilen hakimler Bülent Kınay ve  Fatih Mehmet Uslu adliyeye sevk edildi.

"EDİRNE'YE CİĞER YEMEĞE GELDİK"

Edirne Adliyesi'nde işlemleri tamamlandıktan sonra jandarma aracına bindirilen hakim Bülent Kınay ve  Fatih Mehmet Uslu, kendisini görüntüleyen gazetecilerin ' Yunanistan'a mı kaçıyordunuz?' sorusu üzerine gülerek, " ' Edirne'ye gezmeye ve ciğer yemeğe geldik" cevabını verdi.  Pakistan uyruklu 2 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılarak sınır dışı işlemleri için  Edirne Göç İdaresi'ne götürüldü. Savcılık  Pakistan uyruklu 2 şüphelinin serbest bırakmalarına itiraz ettiği öğrenildi.