BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50

Sevmenin ırkı

Sonra çocuk tekrar yanıma geldi ve belime sarıldı. Ben de elini sakince belimden çekip kulağına eğildim ve şunu söyledim. ‘Tercihlerimizin aynı olması, bana böyle yavşak davranmanı gerektirmiyor.’

Irkçılık oldum olası anlam veremediğim bir mevzuyken, cinsiyetçiliğin de ne kadar ciddi bir problem olduğunu düşündüm geçtiğimiz günlerde. Kim doğarken rengini, dinini seçebiliyor ki? Hayır zenci doğup rengini değiştirme imkanı sunuluyor da ben mi bilmiyorum? Ya da beyazken solaryumla zenci olma şansı var mı? Michael Jackson konumuzun dışında bu arada.

Hiçbir zaman gay, biseksüel, trans vs. olduğu için insanlara anormal gözle bakmadım. Ekstra ilgili de olmadım ama. Herkesten farksızlardı benim için. Eskiden elbette alışık olmadığım için değişik geliyorlardı zaman zaman ama anormal değil. Bir arkadaşımla başımdan geçen olayı anlatayım size hatta.

Bi gün bi kız arkadaşımın doğum günü partisine gittim tek başıma. Tanıdığım tek kişi oydu ve diğer herkes onun arkadaşlarıydı. Neyse, ortamda böyle her kızla dans eden gülen eğlenen bi çocuk var. Bi ara benim yanıma da dans etmeye geldi, ben de dans etmeyi beceremeyen biri olarak nazikçe reddettim. Doğum günü kızı durumu fark etmiş olacak ki gülümseyerek yanıma geldi ve ‘o gay ya ahahah zarar gelmez yani merak etme’ dedi. Ben de sadece gülümsedim.

Sonra çocuk tekrar yanıma geldi ve belime sarıldı. Ben de elini sakince belimden çekip kulağına eğildim ve şunu söyledim. ‘Tercihlerimizin aynı olması, bana böyle yavşak davranmanı gerektirmiyor.’

Sonra gülümsedi, şaşırarak beni alkışladı ve 'hayatımda gördüğüm en düzgün kadınlardan birisin' minvalinde bir şeyler söyledi. O günden beri birbirimizi çok severiz. Artık yakın arkadaş olduğumuz için belime sarılmasına da izin veriyorum ayrıca.

Yani demem şu ki, aynı hareketi yapan bi kız bile olsa aynı tepkiyi verirdim. Yavşaksa kişi yavşaktır. Kadının da erkeğin de aşırısı beni rahatsız ediyorsa ikisine de aynı şekilde yaklaşırım. Ben mesela hayatım boyunca hiçbir erkek arkadaşımla sokakta, barda, otobüste yani topluma açık alanlarda öpüşmedim. Çünkü bunun hep ikimize özel olduğunu düşünürüm. Başka bir insanın beni o özel olduğunu düşündüğüm anda görmesini tercih etmem. Ama yapan birinden de rahatsız olmam, uyarmam. Gayet normal. Tercih. Hissiyat. İstek. Her ne ise. Banane.

Aslında çoğu insanın biseksüel olduğunu düşünüyorum ama farkında değiller. İki yakın kız arkadaşın birbirinin göğüslerini görüyor ya da elliyor olmaları normal mi? Yakın erkek arkadaşlar açıp birbirlerine cinsel organlarını gösteriyor mudur sizce? Birini cinsel tercihiyle ilgili yargılarken kendine dönüp baktın mı 'normal' misin diye? Yahu o çok garipsedikleri iki birbirini seven adamın öpüşmesinin fotoğrafı ile bi kızın bi bebeği ağzından öpüp fotoğrafını internete koyması arasında zerre fark göremiyorum. Tahrikse ikisi de tahrik. Aynı derecede. Ağızdan öpme hissiyatı kesinlikle sevgiyle bağdaşan bir his. Cinsiyeti yok yani.

Bir de insanların tercihlerini sapkınlık/sapıklık olarak görenler var. Arkadaşım kusura bakma da cinsiyeti ne olursa olsun iki insanın birbirine karşı duyduğu ve karşı koyamadığı sevgiyi sadece sekse mi bağlıyorsun sen? Gayler, lezbiyenler, translar sabah akşam sadece sevişmek için mi bi araya geliyor sanıyorsun? Hayır eğer böyle düşünüyorsan asıl sapkın sensin. Demek ki ilk görüşte hoşlandığın veya sevdiğin herhangi biriyle sadece sevişme derdindesin. Tek dünyan bu. Otur da bi ‘sevgiyi’ sorgula. Sevmek; hayatında tek başına yaparken zevk aldığın her şeyi onunla paylaşma isteğidir. Sevmek, gözlerindeki gülümsemeden tüm günün mutluluk sebebini çıkarmak demektir. Bir insanı gerçekten sevmek o’nsuz her şeyin anlamsız gelmesidir.

Zaten gerçekten sevgiyi sorguladığınız zaman hiçbir şey tuhaf gelmeyecek size. Anlamsız veya gereksiz de gelmeyecek. İki insanın mutluluğu mutluluk sebebiniz olacak. 

Güzellik diyorum ya hep. Güzellik insanın içindeki aslında günün sonunda. İnsanın içindeki sevgide. Hayvana, maddeye, insana duyduğu sevgide.

Eğer cinsiyetçilik/ırkçılık yapacaksanız sevgininkini yapın. Çünkü orada herkesin rahat edeceği kadar yer var.


Gerçekten.