BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Sel geliyor' SMS'i alırsanız şaşırmayın!

Zira bundan böyle sel çıkmışsa vatandaşa SMS ile haber verecek. Artık sel mi yoksa SMS mi erken gelir orası da kader kısmet...

Abone ol

Bakan Eroğlu, Ağrı'da, sel baskını öncesi vatandaşı SMS ile yönlendirecek bir sistem kurduklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik salonunda düzenlenen "İl Koordinasyon Toplantısı"nda, hükümet olarak Ağrı'ya büyük önem verdiklerini belirtti.

Ağrı'ya ilk defa otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduklarını vurgulayan Eroğlu, ''Biz Ağrı'da ilk defa 3 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Ama yeterli görmedik. Şimdi Eleşkirt ve Patnos ilçesine de birer tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurulacak. Böylece bir su taşkınında vatandaşların haberi olacak'' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Şimdi burada örnek bir çalışma daha başlatacağız. Sadece Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ve bölge müdürlüğümüz, büyük bir taşkın, kuvvetli yağışlı havada, bütün valiliklere, belediyelere ikaz gönderilecek ve kırmızı alarm verilecek. Ama bu konuda valimizin bütün vatandaşa ulaşması mümkün değil. Biz burada GPRS operatörü vasıtasıyla, o bölgedeki baz istasyonlarına yönlendirecek şekilde ve oradan vatandaşların cep telefonlarına yönlendirilecek bir sistem kuruyoruz. Bu sistemi ilk defa burada başlatacağız. Onunla ilgili talimatı verdik. Bu da orijinal bir şey olacak.

Yani vatandaş bakacak mesaja, falan saatte sel baskını var, ona göre tedbirini alacak. Bodrumu varsa boşaltacak. Dere kenarında ise akrabasının evine gidecek. Hayvanları varsa onları yukarı kısma çekecek. Bu sistemle dağdaki çobanın dahi bun konulardan haberi olacak."