BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  SEÇİM

Seçimleri bilen adamdan çatı aday uyarısı!

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesini yorumlayan Adil Gür çarpıcı tespitlerde bulundu...

Abone ol

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası’na konuk olan A&G Araştırma Şirketi Müdürü Adil Gür, muhalefetin ‘çatı aday’ı İhsanoğlu’nun tabanı motive edici değil, ayrıştırıcı olacağını belirtti. ‘Seçmen bir adayın aslı varken muadiline oy vermez’ diyen Gür, muhalefetin adayının Ak Parti’nin muhtemel adayı Başbakan Erdoğan kadar politik bir figür olması gerektiğini ifade etti.

SEÇMEN BİR ADAYIN ASLI VARKEN MUADİLİNE OY VERMEZ

“Muhalefetin Ak Parti tabanından oy almaya çalışırken kendi tabanını da konsolide etmelidir. Muhalefetin adayının ideolojik ve kendine has bir duruşu olmalıdır. Zira seçmen bir adayın aslı varken, muadiline oy vermez. Adayın dindar olmasına gerek yok, fakat dindarları ötekileştirmeyen bir kişi olmalıdır. Dindarlık toplumun büyük bir bölümü için önemli, fakat tek başına belirleyici değil. Adayın insanların cebiyle gönlü arasındaki ilişkiye hitap edebilmesi gerekir.”

İHSANOĞLU TABANI MOTİVE ETMEZ, AYRIŞTIRIR

“İhsanoğlu’nun çok az tanınıyor olması dezavantajdır. Muhalefetin siyaset üstü, siyaset dışı olması yanlış bir  tercih; zira aday siyasetin içinde olmalıydı. Hele de Ak Parti’nin muhtemel adayının sayın Erdoğan olacağı söyleniyor. Muhalefetin adayı Erdoğan’dan daha politik bir figür olmalıydı. Zira muhalefet meydanlarda halka ne diyecek, adayı nasıl tanıtacak?”

CHP'DEN GELEN TEPKİLERE GÖRE ÇATININ KARŞILIĞI YOK

İhsanoğlu’nun seçmen tercihlerinde asgari de olsa karşılık bulması gerekir. Fakat CHP’den gelen rahatsızlıklar bunun olmadığını gösterdi. Tabanı motive edecek bir aday olmalıydı, fakat sanki İhsanoğlu motive etmekten öte ayrıştırıcı bir aday gibi gözüküyor.”