BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Sebahattin Önkibar rezil oldu

Önkibar yalan haberinin kaynağını açıkladı. Ancak kaynağı da onu yalanladı. İşte gerçekler...

Abone ol

'Erdoğan MGK'da İlhami Erdil'e dosya fırlattı' diye yazan Önkibar'ın iddiası yalan çıktı. iyibilgi'den Ömer Çakkal'a konuşan Önkibar, "Kaynağım Turhan Çömez'di, beni yanılttı" dedi. Çömez ise, "Benim bu konuda bilgim yok" diyerek hepten kafaları karıştırdı.

Yeniçağ Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar, bugün köşesinde, “Başbakan Erdoğan'ın dosya fırlattığı bir MGK toplantısından” bahsetti.

Önkibar “İlhami Paşa'nın katıldığı o toplantı, emekliliği geldiği için onun son toplantısı” vurgusunu yaptıktan sonra, Erdoğan ve Erdil arasında yaşanan bir olayı anlattı.

Ancak ortadaki skandal bilgi yanlışı çok geçmeden anlaşıldı. Aktifhaber.com internet sitesi, Oramiral İlhami Erdil ile Başbakan Erdoğan'ın aynı MGK'ya hiç katılmadığını ortaya çıkardı.

ÖNKİBAR: TURHAN ÇÖMEZ BENİ KANDIRDI

iyibilgi sitesinden Ömer Çakkal'a konuşan Önkibar kendisini Turhan Çömez'in yanılttığını söyledi ve Çömez'e güvenerek bilgiyi araştırmaması nedeniyle bu hataya düştüğünü anlattı.

Olayın ardından Çömez'i arayarak üzüntüsünü dile getirdiğini de söyleyen Önkibar, Çömez'in hala böyle bir olay yaşandığı konusunda ısrarcı olduğunu belirtiyor ve  Erdil olmasa bile başka bir paşa olduğunu söylediğini iddia ediyor.  

ÇÖMEZ: OLAY HAKKINDA BİLGİM YOK

AK Parti'nin bir önceki dönem Balıkesir Milletvekili olan, şu an partide bir görevi olmayan Turhan Çömez ise Önkibar'ı yalanladı. Çömez, "Ben MGK toplantılarına katılmıyorum. O dönemde Başbakan'ın yakınındaki bir isim de değildim" dedi.

Konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Çömez, Önkibar ile konuşup konuşmadığı ya da ne konuştuğu hakkında bilgi vermedi. Çömez ısrarlar karşısında "Olay hakkında hiçbir bilgim yok" demekle yetindi. 

PEKİ OLAYIN ASLI NE?

Deneyimli Ankara bürokrasi muhabirlerine göre, Önkibar'ın abartılı olarak yazdığı ve yanlış bilgilerle dolu olayın aslı şu:

Tezkere krizi günlerinde toplanan bir Milli Güvenlik Kurulu'nda Başbakan Erdoğan, Büyükanıt'a ve öteki komutanlara duygusal davrandıklarını söyledi.
Toplantıda hava bir nebze gerilmekle birlikte dosya fırlatma gibi bir durum da, Başbakan’dan bir paşaya yolsuzlukla ilgili bir cümlenin de sarf edilmesi söz konusu olmadı.

Araştırma yapmadan ve konunun taraflarına sormadan böylesi büyük bir iddiayı gündeme getiren Sebahattin Önkibar ve Yeniçağ Gazetesi ise kamuoyu nezdinde büyük güven kaybına uğradı.

Kaynak: iyibilgi