BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbula soğuk uyarısı

İstanbul'da soğuk ve yağışlı hava dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Abone ol

İstanbul'u bu akşamdan itibaren etkisi altına alması beklenen soğuk ve yağışlı hava dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan meteorolojik uyarı raporuna göre, yurdun, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtildi.

Açıklamada, yağışların, yarın aralıklı kar şeklinde, rüzgarın akşam saatlerinden itibaren poyraz yönünden kuvvetli esmesi, 17 Şubat Pazar günü kar yağışının etkili olması, rüzgarın ise poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi, 18 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde de Anadolu Yakasında aralıklı kar yağışının beklendiği ifade edildi.

17 Şubat Pazar günü gece saatlerinden itibaren görülebilecek don ve buzlanmanın, 18 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde de etkili olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Yağışların olumsuz etkilerine karşı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldığı belirtilen açıklamada, İl Afet Yönetim Merkezinin, bu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılımıyla, elverişsiz hava koşulları etkisini yitirinceye kadar 24 saat esasına göre görev yapacağı kaydedildi.