BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Savaş gemileri Çanakkale Boğazı'nda!

Türkiye'nin Libya'ya düzenlenen askeri operasyona dahil olmasının ardından boğazlarda geçiş hareketliliği başladı.

Abone ol

Çanakkale Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren hızlanan savaş gemisi trafiği dikkat çekti. Ege Denizi'nden, Çanakkale Boğazı'na giren ve çıkan donanma unsurları ilginç görüntüler oluşturdu.

Libya açıklarında NATO gücünde görev alan 4 savaş gemisi, 1 denizaltı ve 1 ikmal gemisinin ardından, bu sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı iyice hareketlendi. Savaş gemilerinin oluşturduğu trafiği sahildeki kafeteryalarda çayını yudumlayan Çanakkaleliler ilgiyle izledi.

Sabah saat 07.00'den itibaren Ege Denizi'nden bağaza giriş çıkış yapan savaş gemisi, avcı bot gibi donanma unsurlardan en dikkat çekenleri 'TCG Gökçeada' ile 'TCG Yavuz' firkateynleri oldu. Boğazın manevra yapılması en güç noktalarından Nara Burnu önlerinde karşılaşan iki firkateyn düdük ve filama ile birbirlerini selamladı.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS), Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'na bağlı Nara Deniz Üssü Limanı'ndan yakıt ikmali yapıp rotalarına devam eden 'TCG Kılıç', 'Volkan' ve 'Mızrak' gibi savaş gemileri ile diğer firkateynlerin 36 mil uzunluğundaki Çanakkale Boğazı geçişi sırasında, deniz trafiği hakkında telsizle VHF bandından sürekli bilgi verdi.