BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Sarıgülün hedefi rakipsiz iktidar

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, partileşme sürecinin en önemli adımını bugün attı. Sarıgül, katılımcılara iktidar sözü verdi.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Hareketi"nin "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması" toplantısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir konuşma yaptı.

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen “İktidar Yolunda İstanbul Buluşması“nda “Hedefimiz, mührü ve iktidarı Ak Parti’nin elinden almaktır" dedi.

Haftalar öncesinden bilboardlarda tanıtımları yapılan Mustafa Sarıgül ve Türkiye Değişim Hareketi’nin “İktidar Yolunda İstanbul Buluşması” Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleşti. Sarıgül taraftarı binlerce vatandaş sabah saatlerinden itibaren salonu ve çevresini doldurmaya başladı. Mustafa Sarıgül, saat 12.30 sıralarında oğlu Emir ve gelini Fatoş Sarıgül’le birlikte geldi. Sarıgül, salona girişte sevgi gösterileri nedeniyle izdihamla karşı karşıya kaldı. “Yakın geleceğin Başbakanı” sloganıyla kürsüye davet edilen Sarıgül, iktidara ve muhalefete yüklendiği konuşmasında şunları söyledi:

İLK HEDEFİMİZ İKTİDAR

Bu toplantı yakın gelecekteki iktidarımızın işaret fişeğidir. Tek bir hedefimiz var. O da iktidar olmak. Yurttaşlarımızın iktidarını sağlamak. Görünen odur ki; bizden başka bunu başarabilecek hareket yoktur. İlk hedefimiz iktidarın mührünü Ak Parti’den almaktır. Mevcut muhalefet partilerinin, bunu yapamayacakları her seçimde defalarca görülmüştür. Bunu mutlaka biz başaracağız. Bundan hiç kuşkum yoktur.

İKTİDARLA MUHALEFET SORUNLARI ÇÖZEMİYOR

Bugün Türkiye tıkanmıştır, Türkiye mutsuzdur. Türkiye’nin beklemeye tahammülü yok. Bugünkü muhalefet, iktidara alternatif olamıyor. Halkımız artık değişim istiyor. Bugün cesur adımlar atmazsak yarın Türkiye çok şey kaybedecek. Bugün Ankara’daki siyasetçiler, iktidarıyla ve muhalefetiyle sorunlarımıza çözüm üretmek yerine yapay gündemlerle vakit geçiriyorlar. Günlerini gün edip, insanımızı oyalıyorlar. Son tartışmaları hep birlikte izledik. “Birlik ve beraberlik“ diyenler, “açılım” diyenler, birbirlerine en ağır sözleri söylüyorlar. Bu nasıl bir samimiyettir? Ulusal sorunlar, siyasal çıkar malzemesi yapılamaz. Ulusal sorunlarla oy avcılığı hiç yapılamaz. Ulusal sorunları, o parti, bu parti değil, bütün partiler bir araya gelip mutabakatla çözmelidir.

İKTİDAR KAVGACI, MUHALEFET DERMANSIZ

İktidar, devlet kurumlarıyla kavgalı, yargıyla kavgalı, üniversitelerle kavgalı, işverenlerle kavgalı, medyayla kavgalı, çalışanlarla kavgalı. Muhalefet, somut çözüm koyamıyor. Muhalefet heyecansız, artık dermanı kalmamış. Muhalefet umut vermiyor. Muhalefet laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyamıyor, koltuklarını korumaya çalışıyor. İktidar partisine oy verenler pişman. Muhalefete oy verenler ’Elim kırılaydı’ diyor. Çünkü bugüne kadar halkımızın önünde alternatif yoktu. Ama artık varö.

EN DEMOKRAT PARTİ BİZ OLACAĞIZ

Türkiye’nin en demokratik partisini biz kuracağız. Seçimle gelen kurullar seçimle gidecektir. Partimizde gece darbeleri olmayacaktır. Lidere bağlı değil, halka bağlı demokrasiyi gerçekleştireceğiz. ’Küçük olsun benim olsun’ anlayışına son vereceğiz. ’Büyük olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin olsun’ diyeceğiz. Partimizde yarışma adaleti olacaktır. Partimizde çok çalışanlar, hak edenler seçilecektir. Partimizde yağcılara, ‘evet efendimcilere’, yozlaşmış yandaşlığa asla izin vermeyeceğiz. Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri partiye kayıtlı üyelerin katılımıyla ve önseçimle seçilecektir. İlçe başkanları, delegelerle değil, ilçeye kayıtlı tüm üyelerin oylarıyla seçilecektir. Yönetim kadromuzun yarısı kadınlardan ve gençlerden oluşacaktır. Siyasi partiler kanununu ve seçim sistemini mutlaka değiştireceğiz.

Sarıgül, yaklışık 1,5 saat süren konuşmasının ardından salonda tur atarak vatandaşları selamlayarak salondan ayrıldı.