BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Robin Williams'ın ölümü IŞİD'i ikiye böldü!

Oscarlı yıldız Robin Williams'ın kesin ölüm nedeni belli oldu. Adli Tabip, ünlü aktörün kendini kemeriyle astığını, nefessiz kaldığını teyit etti.

Abone ol

Williams'ın herhangi bir madde etkisinde olup olmadığı araştırılıyor. Robin Williams'ın cesedinin yanında bir de bıçak bulunduğu ortaya çıktı.

ROBİN WİLLİAMS'IN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU
 
Dünya 63 yaşındaki Oscarlı yıldız Robin Williams'a ağlıyor. Williams,  evinde ölü olarak bulunmuştu. Dünyayı güldüren adamın kesin ölüm nedeni de belli oldu. Adli tabip, ünlü aktörün kendini kemeriyle astığını, ünlü aktörün boğularak yaşamını yitirdiğini teyit etti. NTV'nin haberine göre Robin Williams'ın olay anında herhangi bir maddenin etkisi altında olup olmadığı da araştırılıyor. Sabah saat 11.00'de, Williams'ın asistanı tarafından bulunan cesetle ilgili de çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Williams'ın yanında üzerinde kan izleri olduğu sanılan bir bıçak bulundu. Bileklerinde ise yüzeysel ise kesikler olduğu görüldü. Polis ekiplerine göre Williams'ın kendisini kemerle asmış olma ihtimali yüksek. Williams'ın kesin ölüm nedeni detaylı incelemenin ardından belli olacak.
 
OBAMA'DAN ÇOK KONUŞULAN MESAJ
 
 Williams’ın ardından bir taziye mesajı yayınlayan ABD Başkanı Barack Obama, Williams’ın bir uzaylıyı canlandırdığı ‘Mork and Mindy’ adlı televizyon dizisine referans vererek, “Hayatımıza bir uzaylı olarak girdi ama sonunda insan ruhunda dokunulmadık yer bırakmadı. O bir radyocu, doktor, dadı, başkan, profesör, Peter Pan ve aradaki her şeydi. Ama benzersizdi. Bizi güldürdü, ağlattı. Sınırsız yeteneğini, ihtiyacı olanlara bize özgürce ve cömertçe verdi” dedi.
 
ALKOL VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE
 
Daha önceki yıllarda alkol ve uyuşturucuya karşı mücadele veren Robin Williams, geçtiğimiz ay Minnesota'daki bir rehabilitasyon merkezine girmişti. Williams'ın, planlanandan uzun süren bir çalışma programının ardından "yeniden kendisine gelmek için" bunu yaptığı kaydedilmişti. Son olarak Temmuz ayında Los Angeles Times gazetesi aktörün tedavisinde 'ince ayar' yapmak üzere kısa süreliğine rehabilitasyon merkezine gideceğini yazmıştı.


 
 EŞİ AÇIKLAMA YAPTI
 
Robin Williams'ın karısı Susan Schneider yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Bu sabah kocamı ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Dünya ise en çok sevilen aktörlerden birisini ve mükemmel bir insanı kaybetti. Büyük acımız nedeniyle mahremiyetimize saygı duyulmasını rica ediyoruz. Umarız Robin hatıralarda ölümüyle değil, milyonlarca insana verdiği sayısız keyifli ve kahkaha dolu anla kalır."


 
MENAJERİ: DEPRESYON İÇİNDEYDİ
 
Ünlü aktörün menajeri ise yaptığı açıklamada, "Robin Williams'ı kaybettik. Kendisi bir süredir derin bir depresyon içerisindeydi. Bu çok trajik ve ani bir kayıp oldu" dedi.
2011'den bu yana Susan Schneider ile evli olan ve Türkiye'de özellikle, "Good Will Hunting", "Mrs. Doubtfire" ve "Hook" filmleriyle tanınan 63 yaşındaki Robin Williams üniversitede siyaset bilimi okudu. Mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösterilerle ün kazanan Williams, daha sonra sinema sektörüne geçti. Williams, San Fransisco'da kendisi gibi oyuncu olan Robert De Niro ile Rubicon adl lokantayı işletmekteydi. Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu bulunuyor.
 
ROBİN WİLLİAMS IŞİD'İ BÖLDÜ

Ünlü oyuncu Robin Williams’ın hayatını kaybetmesinin ardından Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri arasında “taziye krizi” çıktı. Radikal'de yer alan bilgiye göre Williams’ın intihar etmesi üzerine Twitter’dan oyuncuya duydukları sevgiyi ilan eden IŞİD üyelerine örgüt içinden tepki geldi.



Twitter’da Abdullah adlı 19 yaşındaki bir IŞİD üyesinin “Robin Williams öldü mü? Çok garip. Onun filmlerini izleyerek büyüdüm” yazması üzerine İngiliz olduğu görülen IŞİD elemanı “Çok yazık. Jumanji’yi seviyordum. Hatta filmi kaydetmiştim” yanıtını verdi. Bunun üzerine ise Abdullah, “Güzel film. Çocukken çok severdim” dedi ve ekledi, “Jumanjihadi? Epey akılda kalıcı.”
 
'BENİ, CİHAT İÇİN TAKİP EDİN'

Twitter kullanıcılarının Abdullah’a filmlerle ilgili soru yöneltmesi ve şaşkınlıklarını dile getirmesinin ardından IŞİD üyesi, “Şimdi, insanların beni, cihat hakkında verdiğim bilgiler için değil de sevdiğim filmler için takip etmesinden endişeleniyorum. Son 3 saattir sorular soruyorsunuz, gerçekten hem IŞİD’i ve cihadı desteklemek hem de film izlemenin imkansız olduğunu mu düşünüyorsunuz” yazdı.

TEPKİ ÜZERİNE SİLDİ

Ancak, Williams’a taziye mesajı yazan IŞİD üyelerine tepki gecikmedi. IŞİD destekçisi bir Twitter kullanıcısı, oyuncunun cihat hakkındaki bir konuşmasını paylaşarak, “Robin Williams’ı övenlere sesleniyorum, inancınızı gözden geçirmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Bir başka kullanıcı ise, videoyu paylaşan üyeye destek vererek, “O, intihar etti, yaşamını sürdürmek için kadın kılığına girdi ve dinimizi lekeledi. Allah onu cehennemde cezalandırsın” dedi.
 
ROBİN WİLLİAMS KİMDİR?
 
Robin Williams, 21 Temmuz 1951 yılında ABD, Illionis'de doğdu. Robin Williams'ın annesi Laura McLaurin, babası Robert Fitzgerald'tır. Aslında üniversiteyi Siyaset Bilimi bölümünde okuyan Robin Williams üniversite yıllarının ardından gece kulüplerinde gösteriler yapmaya başladı ve ardından sinemaya adım attı.
 
Robin Williams sinemadaki ününü 1987 yılında çevirdiği Günaydın Vietnam filminde canlandırdığı bir ordunun radyo muhabiri karakteriyle kazandı. Çoğunlukla komedi filmleriyle hatırlanan Robin Williams, drama dalında da oldukça başarılı işlere imza attı. Empire Magazine dergisi tarafından hazırlanan "Gelmiş Geçmiş En Yetenkli Yüz Aktör" listesine dahil edilen Robin Williams, bu listenin 63. sırasında yer aldı. Bunun yanında Entertainment Weekly tarafından da "Yaşayan En Komik Adam" seçildi.Robin Williams ayrıca sahne hayatında pek çok ödüle layık görüldü. Robin Williams, bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülü kazandı. ABD, San Francisco'da yaşayan Robin Williams burada Robert De Niro ile birlikte Rubicon Restaurant'ı işletmekteydi. Bisiklete binmeyi ve Rugby oynamayı çok seven Robin Williams, üç kez evlilik yaptı. İlk evliliğini Valerie Velardi ile yapan Robin Williams, ikinci evliliğini ise Marsha Garces Williams ile yaptı. Robin Williams'ın ikinci evliliğinden iki çocuğu dünyaya geldi. Robin Williams 2011'den itibaren ise Susan Schneider ile birlikteydi.