BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
HABER /  GÜNCEL

Polisten 10 ilde Fuat Avni operasyonu

İstanbul polisi, FETÖ darbe girişimiyle ilgili olarak 10 ilde çeşitli adreslere operasyon düzenledi. Baskında örgütle bağlantılı olduğu belirtilen 28 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

"Fuat Avni soruşturması" kapsamında İstanbul’da 28 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli olarak Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay'da düzenlenen operasyonlarda örgüte yönelik yayınlar yapan bazı internet sitelerinin yönetecilerinin evlerinde ve işyerlerinde de arama yapıldı.

Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 1,5 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde; 22.07.2016 günü İstanbul merkezli olarak Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay illerinde; Sosyal Medya, Sanal Alem ve İnternet Medyasında FETÖ/PDY Terör Örgütünün amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetlerinde bulunan Rota Haber, Subuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber internet siteleri yöneticilerine ve toplumda algı yaratmak, devlet büyüklerini küçük düşürmek, resmi devlet kurumlarını itibarsızlaştırmak ve darbeye zemin hazırlamak için örgütlü hareket eden FETÖ/PDY taraftarlarına yönelik operasyon düzenlenmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Kamuoyunda Fuat Avni olarak da bilinen FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubunun gerçek kimliğinin deşifresine yönelik yapılan operasyonda 28 şüpheli gözaltına alınmış olup ikamet ve işyerlerinde arama çalışmaları devam etmektedir. Gözaltına alınan şüpheliler FETÖ/PDY Terör Örgütüyle bağlantılı olarak ’Sosyal Medya Üzerinde Anayasal Düzene Ve Düzenin İşleyişine Karşı Koymak Ve Darbeye Zemin Hazırlamak’ suçlarından adli makamlara sevk edilecektir."