BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Polise roketli saldırı! Bu kez şehitler var!

Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde polis noktasına yapılan saldırıda roket kullanıldı...

Abone ol

Saldırı sonrası bölgeye giden takviye ekibi taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 polisten 3'ü şehit oldu.

Saldırı saat 21.30 sıralarında Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkiindeki polis noktasına yapıldı. Saldırganlar ilk olarak noktaya roket atıp ardından da uzun namlulu ateş etti. Polis noktasında bulunan nöbetçilerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmaya takviye olarak giden polisleri taşıyan zırhlı araç olay yerine yakın bir bölgede kaza yaptı. Kazada 5 polis yaralandı. Yaralı polisler ambulanslarla hastaneye sevkedilirken, karanlıtan faydalanarak kaçan saldırganların yakalanması için bölgede özel harekat polislerinin de katıldığı çok sayıda polisle operasyon başlatıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Bitlis-Diyarbakır karayolundaki Arıcılık mevkiinde bulunan polis kontrol noktasına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonrası bölgeye giden takviye ekibi taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 polisin yaralandığı belirtildi. Bitlis Valisi Orhan Öztürk Bitlis Devlet Hastanesi'nde yaptığı açıklamada meydana gelen kazada yaralanan 5 polisten 3'ünün hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayak şehit olduğunu söyledi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Bitlis-Diyarbakır karayolu Arıcılık mevkisindeki polis kontrol noktasına gece saatlerinde teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından bölgeye takviye olarak giden özel harekat polislerinin içinde bulunduğu zırhlı araçlardan birinin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan polislerin Eyüp Emre Kan (Elazığ), Fatih Sağır (Çorum-İskilip) ve Mustafa Arslan (Hatay-İskenderun) olduğu belirtildi.

Şehit polislerin naaşının, sabah saatlerinde düzenlenecek törenden sonra memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Kazada yaralanan polislerin ise Bitlis Devlet Hastanesinde tedavileri devam ediyor.



26111401.jpg