BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

Polis baba çocuklarını IŞİD’in elinden aldı!

İki çocuğu IŞİD'e katılan polis memuru baba, verdiği mücadelenin sonunda çocuklarını IŞİD'in elinden kurtardı.

Abone ol

Polis memuru Ali A.’nın eşi geçen ay 4 ve 2 yaşlarındaki iki çocuğunu da yanına alarak IŞİD’e katıldı. Baba izlerini 50 gün boyunca sürdü, Suriyeli ve imamları araya koydu. Sonunda çocuklarını Türkiye’ye getirmeyi başardı. Anne ise tutuklandı...

Muş’ta polis olarak görev yapan Ali A. eşi ile 2000 yılında evlenmişti. İki çocukları vardı, 4 yaşındaki kızları Ecrin ve 2 yaşındaki oğulları Abdullah Eren. Ancak bu mutlu yuva, 25 yaşındaki eşinin Suriye’deki olaylara ilgisinin artmasıyla bozuldu. Genç kadın internet üzerinden olayları takip etmeye başladı. Evde bu olay yüzünden sık sık tartışmalar çıktı.

İNTERNETTEN BAĞLANTI KURDU

4 Ocak tarihinde eve gelen Ali A, eşinin ve çocuklarının olmadığını gördü. Yakınlarını, komşularını aradı ama onlardan hiçbir haber yoktu. Meslektaşlarından yardım istedi. Kısa süreli bir araştırmadan sonra eşinin internet üzerinden IŞİD üyeleri ile bağlantıya geçtiği, 4 Ocak’da çocuklarını yanına alarak Muş Otogarı’na gittiği saptandı. Kadının izi sürüldüğünde Adıyaman otobüsüne bindiği ve Gölbaşı’nda indiği; burada kendisini internette tanıştığı kişilerin karşıladığı daha sonra Gaziantep’e geçtiği ve buradan da sınırı geçerek Suriye’ye geçtiği tespit edildi.

BÜYÜK MÜCADELE

Baba, eşinin çocuklarını alarak Suriye’ye kaçtığını öğrendikten sonra resmi makamları harekete geçirdi. Meslekaşları özellikle kendisine çok yardımcı oldu. Eşinin nereye kaçtığını öğrenmek için oğlunu IŞİD’in elinden kurtaran Konyalı emekli imamdan yardım istedi. İmamın daha önceden kurduğu bağlantılar sayesinde eşinin ve çocuklarının Suriye’nin yaklaşık 100 kilometre içeride olduğunu öğrendi. Bu esnada eşinin de kaçtığı için pişman olduğu bilgisine ulaştı.

10 GÜN KÖYDE KALDI

Suriyeliler ve emekli imamın yardımıyla IŞİD yetkilileri ile iletişim kuruldu. Kadının Türkiye sınırına çok yakın olan Bablemun köyüne getirilmesi sağlandı. Baba Ali A. ise Bablemun Köyü’nün hemen karşısındaki Türkiye sınırları içindeki Üçkubbe Köyü’ne gitti. Buradan köylülerin yardımıyla Bablemun Köyü ile bağlantıya geçildi. Yaklaşık 10 gün köyde kalan baba sonunda ailesine kavuştu. 24 Şubatı 25 Şubat’a bağlayan gece Bablemun köylüleleri kadın ve çocukları sınıra getirerek jandarmaya teslim etti. Üçkubbe Köyü muhtarı Yasin Çolak, ‘Bizim zaten akrabalarımız Bablemun’da yaşıyor. Onlara durumu anlattık ve kadın ile çocuklarını sınıra getirdiler. Buradan da Jandarma kadını ve çocukları aldı. Böylece baba ailesine kavuşmuş oldu” dedi.