BIST 8.746
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,75
HABER /  GÜNCEL

PKK öyle bir işe el attı ki! Dengeler değişecek

İstihbarat birimlerinin raporlarına göre; PKK sempatizanları, örgüte finans sağlamak için önümüzdeki dönemde ülke genelinde market ve alışveriş merkezleri açmayı planlıyor.

Abone ol

Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan, Türkiye'nin tüm terör örgütlerinin iştahını kabarttığını yazdı.

Şardan, istihbarat raporlarına göre finans sağlama arayışında olan PKK'nın AVM-Market açma hazırlığında olduğunu söyledi.

İşte o yazı;

ÖRGÜTLER ARASI MÜCADELE VAR

IŞİD-PKK-DHKP/C üçgeni arasında kalan Türkiye'de güvenlik güçleri son bir yıldır sahaya hakim olmaya çabalıyor.

 Asker, polis ve MİT'ten oluşan güvenlik birimleri, hem istihbarat hem de operasyon boyutunda terör örgütlerine karşı yoğun biçimde mücadele ediyor. Türkiye'nin yaşadığı süreç, neredeyse tüm terör örgüt ve gruplarının iştahını kabartmış durumda.

MLKP YENİDEN AKTİF

Devletin istihbarat hizmetlerini yürüten birimlerinin çalışmalarından ortaya çıkanlara göre, üç terör örgütü dışında kalanlar örgüt ve gruplar da hiç boş durmuyor. Örneğin MLKP. Bir dönem oldukça aktif olarak silahlı terör eylemlerini gerçekleştiren ancak daha sonra sessizliğe bürünen Marksist Leninist Komünist Parti yeniden hareketlendi.

SİLAHLI EĞİTİM VERİLİYOR

İstihbarat raporlarına yansıdığı haliyle, eylemsellik potansiyelinde artış görülmeye başlanan MLKP, Suriye ve Irak'taki kamplarında kadrolarına silahlı ve teorik eğitimler veriyor. Eğitimli kadrolarının bir bölümünü geçen ağustostan itibaren Tunceli kırsalına kaydırdığı tespit edilen MLKP'nin Kuzey Suriye'deki kamplarda eylem pratiği kazanan elemanları aracılığıyla silahlı ve bombalı saldırılar yapmayı planladığı tespit edildi.

FESK HAREKETE GEÇTİ

Ayrıca, örgütün silahlı kanadını oluşturan Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvvetleri (FESK), hücrelerinin dönüş yapan kadroları aracılığıyla tekrar aktif hale getirildiği istihbarat birimlerince tespit edildi. Örgütün, geniş kitlelere yönelik propaganda faaliyetleri yürüttüğü biliniyor.

 
PKK İLE IŞID'IN ALAN HAKİMİ MÜCADELESİ

Bunun yanı sıra, MLKP'nin gençlik yapılanması olan Komünist Gençlik Örgütü'nün (KGÖ) yerel mahallelerde Anti Faşist Milisler (AFM) adı altında yasadışı bir yapı oluşturup IŞİD'e yakınlığıyla bilinen kişi ve kurumları hedefine aldığı belirlenmiş durumda.

'SES GETİRİCİ'

TKP/ML Konferans ise süreçte PKK'ya destek veriyor. İstihbarat birimlerince hazırlanan raporlarda, TKP/ML Konferans'ın PKK ile işbirliğine giderek önümüzdeki dönemde 'ses getirici' eylem arayışında olduğuna yer veriliyor. Bunun yanı sıra örgütün; Karadeniz bölgesinde açık alanda taban kazanma çalışmalarını sürdüreceğini belirleyen istihbarat birimleri, TKP/ML Konferans'ın Tokat kırsalına açılması
durumunda adını duyurmak için yasadışı eylemlere yönelebileceğini değerlendirmeye aldı.

'KOOPERATİFLEŞME'

İstihbarat birimlerinin raporlarına giren bir başka ilginç saptama ise, PKK sempatizanlarının süreçte yapacakları girişimler. Buna göre, PKK sempatizanları, örgüte finans sağlamak amacıyla önümüzdeki dönemde büyük kentler başta olmak üzere ülke genelinde market ve alışveriş merkezleri açmayı planlıyor. Böylelikle, PKK'nın öz yönetimi inşa aşamalarından 'kooperatifleşme' kapsamında kâr amacı gütmeyen 'Medya Tüketim' adı altında işyerlerinin açılacağı, örgüt yandaşlarının bu işyerlerinden alışveriş yapmalarının sağlanacağı bilgileri, istihbarat raporlarında yer aldı.