BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pervin Buldan'dan Kandil yolunda sert mesaj

HDP Mersin ve Adana il teşkilatlarında eş zamanlı meydana gelen patlamalara Pervin Buldan sert tepki verdi. Kandil yolunda İnternethaber.com'a konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

HDP Mersin ve Adana il teşkilatlarında eş zamanlı patlama meydana geldi. HDP'den saldılarla ilgili ilk açıklama internethaber.com'a geldi.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, internethaber'in sorularını Kandil yolunda cevapladı. Partilerine yapılan saldırıyı kınayan Buldan, "Seçim meydanlarında, baştan Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümet yetkilileri ve Başbakan HDP'yi hedef gösteren açıklamalar yapıyorlar, bu saldırıların aslında hükümetin seçim meydanlarında HDP'yi hedef göstermesiyle gerçekleştiğinin altını çizmek isterim." dedi.

İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuşan Buldan şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN HDP'Yİ HEDEF GÖSTERİYOR

Seçim meydanlarında, baştan Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümet yetkilileri ve Başbakan HDP'yi hedef gösteren açıklamalar yapıyorlar, bu saldırıların aslında hükümetin seçim meydanlarında HDP'yi hedef göstermesiyle gerçekleştiğinin altını çizmek isterim. Ama şu çok iyi bilinsin ki, partimize, seçim bürolarımıza, il, ilçe ve belde teşkilatlarımıza yapılan her saldırı karşısında Türkiye'deki ezilen halklar daha çok kenetleniyor, partimiz daha çok büyüyor ama bunu yapanlar küçülüyorlar bunu bilmeleri lazım.

BİZİM GİBİ ÇABA SARF ETSİNLER

Ben şu anda Kandil'e gidiyorum, barışın bu coğrafyaya gelebilmesi için bir çaba sürdürüyoruz, dolayısıyla, AKP'nin, barıştan, kardeşlikten, özgürlükten, demokrasiden korkmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Onların da bizler gibi bu çabayı sarf etmelerinin bu ülkeye büyük bir fayda getireceğine inanıyorum. Saldırganlıklar, hakaret yerine, barışa, kardeşliğe, özgürlüğe, aynı zamanda demokrasiye sarılmalarını tavsiye ediyorum. Ben bir kez daha Adana ve Mersin'de yaralanan arkadaşlara acil şifalar diliyorum ve olayı kınıyorum.