BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Perinçek'in CHP'yi bölme planı tıkır tıkır işliyor!

Doğu Perinçek'in liderlipik ettipi İşçi Partisi bünyesindeki Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal, neden CHP'li 20 vekilin peşinde... İşte Perinçek'in CHP'yi bölüp yeni TİP yaratma planı...

Abone ol

İşçi Partisi'nin yayın organı Aydınlık ve Ulusal Kanal'ın CHP'li vekillere yönelik yayınlarının perde arkası ortaya çıktı. İP'in yayın organları, CHP'li 20 milletvekilini ikna edebildikleri takdirde, yeni partinin temellerini atacaklar. İP feshedilecek. Yeni partinin adı ise Türkiye İşçi Partisi (TİP) olacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik muhalefet eden İşçi Partisi'nin yayın organları, CHP içindeki 20 milletvekilini ikna ederek, yeni bir oluşumu örgütlemeye çalışıyor. Plana göre, 20 milletvekili, İhsanoğlu'na karşı herhangi bir ismi aday olarak çıkardığı takdirde, senaryonun yeni ayağı uygulamaya konulacak.

CHP'yi yakından takip eden kaynaklardan gercekgundem.com'un haberine göre, plan şöyle işleyecek:

YENİ PARTİNİN BAŞINDA PERİNÇEK OLMAYACAK

"CHP'li 20 milletvekili alternatif bir aday için imza attığı takdirde, gösterilen aday seçime girecek. Aday seçimi kaybetse bile, bu yeni bir oluşumun ilk ayağı olacak. Alternatif aday olarak gösterilen kişi, İşçi Partisi'nin yerine kurulacak olan Türkiye İşçi Partisi'ne geçecek. İP'in Genel Başkanı Doğu Perinçek ise yeni partinin İP'in kopyası görüntüsü vermemesi için genel başkanlığı bırakacak. Perinçek, partinin yayın organlarının başında bulunacak. TİP'e ise dışarıdan teorik destek verecek. 

ULUSALCI VEKİLLERE BİREBİR MARKAJ

CHP ve MHP'nin adayına karşı muhalefeti kesintisiz sürdüren Aydınlık ve Ulusal Kanal'ın bu yöndeki çabası CHP'li ulusalcı vekillerle kurulan bire bir temaslar üzerinden sürüyor. Bu bağlamda, ''ulusalcı'' olarak bilinen Ege Bölgesi'nin bir milletvekiliyle de bir hafta önce sıcak temas sağlandı. CHP milletvekili olmasına rağmen İP'li gibi davranan vekil, kendisine getirilen teklife şu yanıtı verdi: "Ben bu oluşuma sıcak bakarım... Eğer imza toplayabilirsek, kendi adayımızı çıkarırız. Aday çıkaramazsak CHP'den istifa etmem.. Genel seçime CHP çatısı altında girerim, diğer arkadaşlarımız da CHP çatısı altında girer. 2015 genel seçimlerinden sonra aynı çatı altında buluşuruz.''

CHP'li 20 vekili ikna etmeye ve TİP'in alt yapısını oluşturmaya çalışan Aydınlık ve Ulusal Kanal'ın da içinde olduğu projenin nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu...

DİLEK AKAGÜN YILMAZ: BİZ VARIZ

Bu arada, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ulusal Kanal'ın konuğu oldu. Yılmaz, "Biz alternatif aday çıkaracağız'' dedi. Bu gece de CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İP'in yayın organı Ulusal Kanal'ın konuğu olacak ve alternatif adaya ilişkin görüşlerini anlatacak.

SÜHEYL BATUM HAREKETE GEÇTİ

Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı çıkan CHP'liler ikinci aday için hazırlığa başladı! Ankara kulislerindeki bu iddiaları güçlendiren ilk adım ise CHP Milletvekili Süheyl Batum'dan geldi. Milletvekili Batum, Ulusal Kanal canlı yayınında "çatı aday" Ekmeleddin İhsanoğlu ismine karşı çıktı CHP'nin kendi adayını göstermesi gerektiğini söyledi.

İLK İMZAYI ATTI BİLE! 

Köşk için alternatif aday olması gerektiğini söyleyen Batum, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın ardından üçüncü aday için Emine Ülker Tarhan'ın ismini önerdi. Adaylık için henüz kendisiyle konuşmadığını söyleyen Batum, canlı yayında TBMM'ye sunulmak üzere hazırladığı dilekçeye ilk imzayı attı.

İKİNCİ ADAY ŞART!

Bu arada CHP'li seçmenin İhsanoğlu'na tepki için sandığa gitmeyeceği belirtiliyor. Ankara kulislerinde ise Erdoğan'ın ilk turda seçilme şansını artıracak bu ihtimalin zayıflatılması için CHP'de ikinci bir adayın çıkarılacağı iddia ediliyor.

İşte o imza;

852.20140627234514.jpg

38793.jpg