BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pensilvanya'dan Türkiye'ye savaş ilanı

Gülen'in yaşadığı ABD eyaleti Pensilvanya Başbakan Erdoğan'ın dilinden düşmeyince Zaman gazetesi alaycı bir haberini sayfasına taşıdı.

Abone ol

Zaman gazetesinin haberine göre, Pensilvanya'nın sürekli Erdoğan'ın gündeminde olması, eyalet sakinlerini rahatsız etti.

Cemaatin gazetesi Zaman iki gündür Pensilvanya'yı okurlarına tanıtıyor. Eyelatet hakkında bilinmeyenleri aktaran gazete, Pensilvanyalı gazetecilerin bu durumdan rahatsız olduğunu iddia etti.

Erdoğan'ın sürekli Pensilvanya'ya vurgu yapmasıyla ilgili Philadelphia Inquirer gazetesinin alaycı bir haberi gazetede böyle yer aldı: 

OBAMA HALKA BEYZBOL SOPASI DAĞITILMASI EMRİ VERDİ

“Başbakan Erdoğan’ın Pensilvanya, Pensilvanya diye nutuklar atması, vali Tom Corbett’in eyalet meclisinde gece yarısı Türkiye’ye savaş ilan etmesine neden oldu. Kürsüye ‘Von minut, von minut’ diye gelen Corbett, ‘Ne zaman televizyonu açsak, kaba bir adam, sürekli bağırıp çağırıyor. Pensilvanya ile problemin ne senin kardeşim!’ dedi. Uyandırılıp olay hakkında bilgi verilen Obama, ‘Hakaret edilen her eyaletin kendini savunma hakkı vardır.’ diyerek halka beyzbol sopası dağıtılması emri verdi. Obama daha sonra ‘Tanrı onların yardımcısı olsun!’ deyip yattı.”