BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

'Paralel yapı' operasyonuna 4 tahliye

İstanbul emniyetindeki paralel yapı operasyonunda mahkeme tutuklu dört sanık için tahliye kararı verdi.

Abone ol
İstanbul emniyetindeki 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonda Temmuz ayında tutuklanan polislerden dördü tahliye edildi. Soruşturmada tutuklu polis sayısı 47'ye düştü.
 
Hükümetin 'paralel yapı' olarak nitelendirdiği Gülen Cemaati'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan polislerden 4'ü tahliye edildi. 
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan’ın ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amacıyla temin etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla paralel yapıya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Erhan Körtek, Ali Fuat Altıntaş, Abdulkadir Ağır ve Şahin Akdeniz’in tahliyesine karar verildi.
 
Tahliye kararını aylık tutukluluk incelemeleri üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi Fevzi Keleş verdi. Mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirdikleri süre ve şüphelilerin sorumluluk durumlarını dikkate alan mahkeme tahliyelerine hükmetti.
 
Bu dosyadan daha önce de Ramazan Bolat tahliye edilmişti. İstanbul’da polislere yönelik soruşturmalarda tutuklu sayısı 47’ye düştü.
 
Tutuklu polisler geçtiğimiz günlerde Silivri Cezaevi'ne nakledilmişti.