BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Özgür Özel'in iddiası! 4 Şubat 2012'de Süleyman Soylu neredeydi?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Süleyman Soylu’nun 4 Şubat tarihinde Fetullah Gülen’e gittiğini iddia etti. İşin aslı ise bambaşka çıktı. Pasaport kayıtlarına göre Süleyman Soylu 4 şubat 2012 tarihinde umredeydi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verilen gensorunun görüşmeleri sırasında, Bakan Soylu’nun 4 Şubat 2012 günü Vedat Demir ile birlikte Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen ile görüştüğünü iddia etti.

CHP’li Özel konuşmasında iddiasını şu şekilde dile getirdi: “Bakan Süleyman Soylu’nun 4 Şubat tarihinde Fetullah Gülen’e gittiği kesinleşmiştir çünkü kendisine fiili gensoruda ‘gitmedim dersen tarih vereceğim’ dedim. Gitmedim diyemedi. Hafta boyunca ‘tarih açıklayacağım’ ifadelerime cevap vermedi. Şimdi tarihi açıkladık. 4 Şubat 2012’de Vedat Demir ile birlikte gittin dedik. O konuya da hiç girmedi artık Süleyman Soylu, zımnen falan değil alenen Vedat Demir ile birlikte Pensilvanya’ya gittiğini kabul etti” diye konuştu.

Özgür Özel'in 4 Şubat 2012 tarihinde Pensilvanya'da olduğunu iddia ettiği Süleyman Soylu o tarihte Umre'de çıktı. İşin aslını pasaport kayıtları ortaya koydu.

Sitene Ekle