BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,84
HABER /  POLİTİKA

Onun geleceğini duyunca Erdoğan'ın yemeğine katılmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılan heyet başkanları onuruna akşam yemeği verdi. KKTC Cumhurbaşkanının yemeğe katılacağını öğrenen Rum lider yemeğe katılmadı.

Abone ol

Yemeğe KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılınca Rum lider Anastasiadis yemeğe iştirak etmedi.

Dolmabahçe Sarayı Büyük Muayede Salonu'nda düzenlenen yemek öncesi konukları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eşi Hülya Çavuşoğlu karşıladı.

GELENEKSEL KIYAFETLERE KARŞILAMA

Mehter takımının marşları eşliğinde gerçekleştirilen karşılamada, Cumhurbaşkanlığı forsunda yıldızlarla simgelenmiş Türk devletlerinin askerlerinin kıyafetlerini giyen görevliler de yer aldı.

ERDOĞAN TABLOYA İMZA ATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ise mehter takımının çaldığı Devlet Marşı ile salona giriş yaptı.Erdoğan, salona girişinde ilk kez Antalya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'nde uygulanan ve üzerinde Dünya İnsani Zirvesi aile fotoğrafının yer aldığı tabloda isminin üzerine imza attı.

BİR ÖRNEĞİ HEYET BAŞKANLARINA DA GÖNDERİLECEK

Yemeğe katılan ve aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın bulunduğu heyet başkanları da tabloda kendi bölümlerini imzaladı. Tablonun bir örneği, heyet başkanlarına da gönderilecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra konuklarıyla tek tek tokalaşarak, sohbet etti.

ANASTASIADIS YEMEĞE KATILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dünya İnsani Zirvesine katılan heyetlerin başkanları onuruna verdiği yemeğe KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılınca Rum lider Anastasiadis yemeğe iştirak etmedi. 

İstanbul'daki zirveye katılan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dolmabahçe Sarayındaki akşam yemeğinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yer aldığını öğrenince beklenmedik bir karar aldı ve yemeğe katılmadı.