BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  MEDYA

Okur yalanı böyle yakalar işte!

Aktifhaber'in dikkatli bir okuru, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar'ı suçüstü yakaladı.

Abone ol AKTİFHABER.COM'un HABERİ:
Yeniçağ Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Sebahattin Önkibar'ın isim ve yer belirtmeden yazdığı yazıların uydurma olduğu suçlamaları gündemdeyken, Önkibar'ı can evinden vuracak ayrıntı ortaya çıktı.

Aktifhaber'in “Kambaşıoğlu” isimli yorumcusu flaş bir ayrıntı yakaladı.

Önkibar bugün köşesinde, “Başbakan Erdoğan'ın dosya fırlattığı bir MGK toplantısından” bahsediyor.

Önkibar “İlhami Paşa'nın katıldığı o toplantı, emekliliği geldiği için onun son toplantısı” vurgusunu yaptıktan sonra, Erdoğan ve Erdil arasında yaşanan bir olayı anlatıyor.

Oramiral Erdil, son toplantısında AKP'nin irticai faaliyetleri üzerine uzun uzun konuşuyor ve Başbakan Erdoğan'da çok kızarak ayağı fırlıyor ve Erdil'in önüne bir dosya fırlatıp, “Sen bırak onları da bu yolsuzluklarının hesabını ver...” diyor.

Önkibar Erdoğan'ın bu hareketi sonrası Oramiral Erdil hakkında yolsuzluk soruşturması izni verildiğini iddia ediyor.

VE ÖNKİBAR YAKALANDI
Ancak ortada skandal bir bilgi yanılgısı var. Çünkü Oramiral İlhami Erdil ile Başbakan Erdoğan aynı MGK'ya hiç katılmadılar.

Çünkü 18. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil 24.08.2001 tarihinde emekli oldu. Ve o tarihte ne seçimler yapılmış ne AKP iktidara gelmiş ne de Erdoğan Başbakan olmuştu.

Ve Erdoğan ilk MGK'sına iki yıl sonra Mart 2003'te katıldı.

İşin ironik tarafı ise Sebahattin Önkibar'ın yazısının ikinci bölümünde Hadi Özışık'ı yalan ve çelişkili haber yazmakla suçlamasıydı. Oturduğu yerden haber yazarken kendisi Deniz Kuvvetleri'nin internet sitesine girip Erdil'in emekli olduğu tarihi bile kontrol etmeyen Sebahattin Önkibar ne kadar güvenilir gazeteci dersiniz.