BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

Obama'nın akrabaları FETÖ okulunda

Ahmet Hakan bugünkü köşesinde FETÖ'nün ABD Başkanı Obama'ya nasıl çengel attığını yazdı.

Abone ol

Ahmet Hakan bugünkü köşesinde gözlerden kaçan bomba bir ayrıntıyı köşesine taşıdı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Kenya'da yaşayan akrabalarının, FETÖ okullarında ücretsiz okutulduğu ortaya çıktı.

Sabah yazarı Mehmet Barlas'ın dünkü "Yoksa Obama FETÖ’nün Beyaz Saray’daki imamı mı?" başlıklı yazısı tartışma konusu olmuştu.

Bugünkü köşesinde Barlas ile kafa bulmaya hazırlanırken bir arkadaşının uyarısıyla yanlıştan döndüğünü yazan Hakan, 15 Temmuz'dan iki hafta önce mahkemeye sunulan FETÖ çatı iddianamesindeki o bölümleri aktardı ve Hürriyet gazetesinde 16 Temmuz'da çıkan haberin kupürünü köşesinde yayınladı.

KENYA İMAMI OBAMA'NIN YEMİN TÖRENİNDE

- FETÖ’nün 2007 yılı itibarıyla İstanbul İl İmamı olan ve akabinde Kenya Ülke Sorumlusu olarak atanan Ahmet Kara, ABD Başkanı George W. Bush’tan 20 Ocak 2009 günü görevi devralan Barack Obama’nın yemin törenine davet edilen şahıslar arasında yer almıştır.

AKRABALARI FETÖ OKULLARINDA

- Söz konusu davet, Ahmet Kara’nın Fetullah Gülen’in talimatı doğrultusunda Obama’nın başkan adayı olmasıyla birlikte, Kenya’da yaşayan ailesiyle ilgilenmesi, akrabalarının çocuklarını gruba ait okula ücretsiz kabul etmesi ve aile fertleriyle iyi ilişkiler tesis etmesinin sonucu olarak gerçekleşmiştir.

Sonuç olarak... Sadece şu üç şeyi söylemekle yetineceğim:

- BİR: Öyle paranoyak ettin ki bizi Fetullah... Obama’nın bile maklubeci olabilme ihtimalini ciddi ciddi konuşur olduk. Allah’ından bul e mi?

- İKİ: Çengel atmakta öyle mahirsin ki Fetullah... Koca Amerikan Başkanı’nın Kenya’daki akrabalarını bile kafa kola almışsın. Ateşler salınsın e mi?

- ÜÇ: O denli yılansı bir tabiatın var ki Fetullah... Zavallı Obama’nın bile “FETÖ’cü” ithamına maruz kalmasına yol açtın. Kenya’lara gelesin e mi?