BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Numan Kurtulmuş elitlere çattı

Anayasa değişikliği paketi Saadet Partisi Numan Kurtulmuş'un gündeminde. Pakete karşı çıkanlara işte böyle çattı.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğine karşı çıkan kesimleri eleştirerek, "Bu kesimlere şu soruyu sormamız gerekir. 72 milyon bu toprakların kiracısı mıdır, yoksa ev sahibi midir? Birtakım elitler 'Siz bu ülkenin kiracısısınız, kontratı da biz hazırlarız' diyorlar." eleştirisinde bulundu.

SP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 'Aile Bütünlüğü' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile katıldı.

Son günlerde yaşanan anayasa değişikliği tartışmalarını eleştiren Saadet Partisi lideri Kurtulmuş, anayasaların milletin birlikte yaşama kararlılığını ortaya koyduğu metinler olduğunu kaydetti.

72 MİLYON EV SAHİBİ Mİ KİRACI MI?

Kurtulmuş, "Bu metinler birtakım gürültü, patırtı içerisinde değil, sade bir üslupla ve milletin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ortaya konulması zaruridir. Türkiye'de birtakım kesimler 'anayasaların yapılma işi millete bırakılmaz' diyor. 'Biz anayasayı kapalı kapılar ardından yaparız ve milletin önüne getiririz. Bu anayasa da milletin anayasası olur' diyorlar. Türkiye'de 1921 Anayasası dışındaki anayasalar ya namlunun ucunda yapılmışlardır ya da AB emretti diye anayasal değişiklik yapılmıştır. Bu kesimlere şu soruyu sormamız gerekir. 72 milyon bu toprakların kiracısı mıdır, yoksa ev sahibi midir? Birtakım elitler 'Siz bu ülkenin kiracısısınız, kontratı da biz hazırlarız' diyorlar." diyerek eleştiride bulundu.