BIST 10.527
DOLAR 32,25
EURO 35,13
ALTIN 2.424,17
HABER /  GÜNCEL

Eşcinseller cennete gider mi?

Bir eşcinsel bunu merak etti, din alimine sordu. "Eşcinseller de cennete gider mi?" Yanıt ne oldu dersiniz...

Abone ol

Eşcinsel olan bir okur, "cennete gidip gidemeyeceğini" merak etti. Cevabı öğrenmek için de Prof. Dr. Süleyman Ateş'e mektup yazdı. Önce mektuba bir gözatalım;

"Kendimden nefret ediyorum. Bu pisliği de yaşadım ne yazık ki.  Her şeye tövbe ettim. Şimdi beş vakit namazımı kılıyorum. ‘Eşcinseller cennete giremez’ diye duyunca dünyam başıma yıkıldı. Kıldığımız namazlar, tuttuğumuz oruç, haccımız, tövbemiz, korkumuz hep boşa mı gidecek?
Eşcinseller tövbe edip ibadetlerini yerine getirmeye çalışmalarına rağmen cehenneme mi girecek? Biz yanmak için mi yaratıldık? Bu adaletsizlik olmaz mı? Benim tövbem ve Allah’a dönüşüm kabul olacak mı? Yoksa artık ben lanetli bir insan mıyım?"

"EŞCİNSELLİK BÜYÜK GÜNAH AMA..."

Gencin sorduğu sorulara , eşcinselliğin büyük olduğunu hatırlatıp, "Allah tövbe edenin tövbesini kabul eder" hatırlatmasını yaptı.

Süleyman Ateş, "Eşcinseller cennete girmez diye Kur’ân’da bir ifade yok. Arada derece farkı olsa da zina da, eşcinsellik de, hırsızlık da büyük günahtır. Ama hangi günah olursa olsun Allah tövbe edenin günahını siler.

Bir kez Allah, dese aşk iyle lisan
Dökülür cümle günah misl-i hazan

Allah diye yalvaran kişinin güz yaprakları gibi tüm günahları dökülür. Boş yere dünyayı kendinize zindan etmeyin. Allah’ı sevin, Allah da sizi sever. Sevmese yaşatmaz ki... "