BIST 10.657
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.422,83
HABER /  DÜNYA

Türklüğünü kanıtla tepkisi

Kıbrıs'ta asker ile hükümet arasında gerilim zirvede. Komutan ile Başbakan arasında şok diyaloglar yaşandı.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde basına kapalı bir resepsiyonda Ada’daki Barış Kuvvetleri Komutanı ile Başbakan Ferdi Sabit Soyer arasında sert bir tartışma yaşandı.

Kıbrıs'ta Barış Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu, resepsiyonda KKTC Başbakanı Soyer'in elini sıkmadı ve "Türklüğünü kanıtla" dedi.

NTVnin haberine göre tarihe kanlı noel olarak geçen katliamda karısı ve 3 çocuğu rumlar tarafından öldürülen emekli Tuğgeneral Nihat İlhan’ın onuruna verilen davette Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kıvrıkoğlu’nun elini sıkmak istedi. Ancak komutan Kıvrıkoğlu, Başbakan Soyer’le tokalaşmayı reddetti ve bu tavrını çok sayıda davetli önünde açıkça dile getirdi.
 



Kıvrıkoğlu, “CTP kurultayında istiklal marşını neden okumadınız? Siz, şehitlerin anısına saygı duruşu bile yapmadınız. Bununla da yetinmeyip kurultayı Şehitler Günü’ne denk getirdiniz” sözleriyle Soyer’e çıkıştı.

Komutanın sert tepkisi karşısında şaşkınlığa uğrayan Soyer, “Türklüğümüzden kuşkunuz mu var?” deyince Kıvrıkoğlu Soyer’den, Türklüğünü kanıtlamasını istedi.

Kıvrıkoğlu ve Başbakan Soyer arasındaki kriz muhalefetin de tepkisine neden oldu. Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu “CTP Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mi yoksa sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin mi partisi?” diye sordu ve “Eğer KKTC’nin partisiyseniz neden İstiklal Marşı okumadığınızı izah etmek zorundasınız” sözleriyle Soyer’i eleştirdi.