BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.395,00
HABER /  GÜNCEL

Küresel ısınmaya küresel eylem

Tüm dünya küresel ısınmaya karşı ortak tavır aldı. 1 Mart'ta bugüne kadar yapılmış en büyük eylem gerçekleşecek!

Abone ol

E-postalar ile yayılan mesajlarda küresel ısınmaya karşı büyük bir eylem hazırlığı yapıldığı bildiriliyor. 1 Mart'ta gerçekleştirilmesi planlanan eylemde yerel saatlerin farklılığı gözetilmeksizin bütün dünyada 19.55-20.00 saatleri arası tüm enerji kaynakları kesilecek. Evde ya da iş yerinde şalterler inecek, elektrikler kesilecek. Arabalar yol kenarına çekilecek.

Bütün dünyada yapılacak bu 5 dakikalik enerji kesintileriyle karar mercilerinin dikkatlerinin çekileceği ve meydana gelecek enerji tasarrufuyla kesel ısınmaya karşı toplumsal tepkinin gösterilmesi öngörülüyor.

Türkiye Kyoto'yu İmzala

Küresel ısınmaya karşı mücadelede bir adım da http://www.kyotoyuimzala.org/ adlı internet sitesinde atıldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, ünlü yazar Aslı Erdoğan, Okan Bayülgen, Cumhuriyet gazetesi yazarı Oral Çalışlar, Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Madra, Rüstem Batum, Sezen Aksu, Teoman ve yönetmen Zeki Demirkubuz'un da önderliğinde "Türkiye Kyoto Protokolünü İmzala" kampanyası başlatıldı. İnternet üzerinden yürütülen kampanyaya şu ana kadar 43933 kişi destek verdi.