BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Uğur Mumcunun kızı konuştu

Uğur Mumcu'nun kızı: Babam öldürülmeden önce Öcalan-MİT ilişkisini araştırıyordu

Abone ol

Uğur Mumcu'nun 17'nci ölüm yıldönümünde konuşan kızı Özge Mumcu, babasının öldürülmeden önce teröristbaşı Öcalan'ın MİT'le bağlantısını araştırdığını vurguluyor. Siyasi cinayetlerde herkesin hedef olabileceğine dikkat çeken Mumcu, "Cinayeti konjonktürel olarak uygun olduğunda taşeron örgüte verirsin, o da öldürür." ifadelerini kullanıyor.

Gazeteci Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu, babasının öldürülmeden önce Öcalan'ın MİT'le bağlantısını araştırdığını söyledi. Babasının öldürülmese bir gün sonra Baki Tuğ'la randevusu olduğunu belirten Mumcu, "Yıllar geçtikçe babamın gerçeğe ne kadar yaklaştığını anladım. Muhtemelen Apo'nun MİT ajanı olduğuna dair bir belgenin izine ulaşmıştı. Bu belgeyi aradığını da biliyordum. Üzerine hiç gidilmedi." diye konuşuyor. 90'lı yıllarda başlayan suikastların ideolojik kavgayı körüklediğini vurgulayan Mumcu sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bunların çoğu da siyasal İslam kökenli örgütlerin öldürdüğü söylenen cinayetlerdi. O konjonktürde bunu kullanmak işlerine gelirse bunu kullanırlar. Hrant Dink suikastında da Ermeni kimliği üzerinden bir şey kurmak isterlerse onu kullanırlar. Çünkü bunlar büyük infial yaratacak eylemlerdir ve toplumu parçalayacak eylemlerdir. Bu kimlerin işine yarar ona bakmak lazım." ifadelerini kullanıyor. Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu da kısa bir süre önce, "Bu cinayeti kontrgerillanın işlediğini duysam şaşırmam. PKK'nın yaptığını duysam yine şaşırmam. Ama ben bu cinayetin bir İslamcı operasyonu olduğuna inanmıyorum." demişti.

Babasının 17'nci ölüm yıldönümünde Vatan Gazetesi'ne konuşan Özge Mumcu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Babasının ulaştığı gerçekleri engellemek için herhangi bir örgütün kullanılmış olabileceğini aktarıyor. "Kürt kimlikli olur, siyasal İslam kimlikli olur ya da öldüren siyasi bir ideolojiye sahipmiş gibi gözükebilir." diyen Mumcu, siyasi ideolojiye sahip olup olmamasından ziyade cinayet emrini kimin verdiğiyle ilgilendiğini anlatıyor.

Siyasi cinayetlerde herkesin hedef olabileceğini dile getiren Mumcu, "Cinayeti konjonktürel olarak uygun olduğunda taşeron örgüte verirsin, o da öldürür. Kimin yaptığının bir önemi var ama kimin yaptırdığı daha önemli." ifadelerini kullanıyor.

Mumcu, ölüm yıldönümünde anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 17. yıldönümünde kabri başında törenle anıldı. Evinin önünde bombalı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene, eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile partinin merkez ve ilçe teşkilatı üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, "Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi", "Korkmadan Öldük Ey Halkım, Unutma Bizi", "Unutmadık, Unutmayacağız" yazılı dövizler taşıdı, Mumcu'nun kabrine kırmızı karanfil bıraktılar ve mum yaktılar