BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.467,19
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Sıfır daireler yüzde 50 ucuzladı

KDV indirimi emlak sektörüne derman olmadı. Ama vatandaş açısından süper fırsatlar sunuyor. Ev alana jeep bile vaadeden var.

Abone ol

Hükümetin açıkladığı ekonomik tedbir paketi gayrimenkul sektöründeki durgunluğa çare olmadı. Ama vatandaş için bulunmaz bir fırsat yarattı.

Kriz nedeniyle konut fiyatlarında inanılmaz düşüşler yaşandı.
İkinci el konut fiyatlarının yüzde 25-30'lar, birinci ellerde yüzde 50'ler seviyesinde indirimler var..

İZMİR'DE FİYATLAR: Kriz müteahhitleri bunalttı ama vatandaş açısından inanılmaz fırsatlar sunuyor. İzmir'de 160-170 bin TL'ye satılan dairelerin şu anda 120 bin TL'den satışa çıkarılıyor.

İSTANBUL'DA DAİRE FİYATLARI: İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarında ikinci ellerde yüzde 25-30'lara kadar, sıfır inşaatlarda yüzde 50'ye yakın düşüş oldu.

Ayrıca inşaat şirketleri promosyonlara yöneltmiş durumda. 60 ay sıfır faizden vade yapanlar bile var.  Hatta bazı firmalar,  'size cip alalım', 'doğal gazınızı, elektriğinizi ödeyelim' gibi vaatlerde bulunuluyorlar.

İstanbul'da krizden önce 100 liraya satılan bir konutun şu anda 80-85 liraya satılıyor. Emlakçılar aslında fiyatların düşmediğini, krizden önce değerinden fazla artış yaşandığına dikkat çekiyorlar.  

3 YILI GÖZE ALAN İÇİN KAÇIRILMAZ YATIRIM

Emlakçılar ise bir noktanın altını çiziyor... Konutta bu dönemde kısa vadede para kazanılmaz.  6 ayda ya da 1 yılda para kazanacağım diye gayrimenkule para yatırılmaz. 3-4 yıllık bir süreç içinde gayrimenkul para kazanır. Bu süreç göz önünde tutulursa bu alanda yatırım yapmanın tam zamanı...