BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,95
ALTIN 2.447,17
HABER /  GÜNCEL

Altın kızlar 2 kilo altınla enselendi

Üç kadın... Yaşları 20 ile 31 arasında değişiyor... İşleri hırsızlık... Evlere girip altın çalıyorlardı. Polis de onları altın kızlar adını taktığı bir operasyonla enseledi.

Abone ol

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, evlerden ziynet eşyası çaldıkları iddia edilen 3 kadın yakalandı.

Hırsızlık olaylarıyla ilgili eşkalleri belirlenerek aranan üç kadın, polis ve jandarma tarafından ortaklaşa düzenlenen ve ''Altın Kızlar'' adı verilen operasyonla Kumluca'ya bağlı Mavikent beldesinde gözaltına alındı.

Zanlılardan D.B. (20), Z.Ö. (27) ve F.A'nın (31) üzerlerinde yapılan aramalarda iki kilo ağırlığında gümüş yüzük, kolye, künye ve çeşitli takı malzemeleriyle bir büyük tornavida ele geçirildi.

Zanlıların, emniyette susma haklarını kullanarak ifade vermedikleri ve savcılığa sevk edildikleri öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, zanlıların 10 gün içerisinde Kumluca ilçe genelinde üç ayrı evde hırsızlık olaylarına karıştıklarını ve bir eve de hırsızlığa teşebbüs ettiklerini, hırsızlık olaylarına karıştıkları evlerden yaklaşık 9 bin TL'lik altın ve ziynet eşyasının çalındığının belirlendiğini kaydettiler.

Hırsızlık zanlısı kadınların eşkallerinin, hırsızlık olayının gerçekleştiği bir apartmandaki güvenlik kamerasından belirlendiğini belirten yetkililer, zanlıların yakalanmasında polis, jandarma ve vatandaş iş birliği ve güvenlik kamerası görüntülerinin öne çıktığını ifade ettiler.