BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

BBC skandalla çalkalanıyor

İngiltere'nin en büyük yayın grubu BBC skandal yaratan radyocuları yüzünden zor günler yaşıyor

Abone ol

İNTERNETHABER

BBC'de program yapan Jonathan Ross ve Russell Brand halkı çok kızdırdı. Aktör Andrew Sachs'ı canlı yayında arayarak 'edepsiz sözler' söyleyen iki komedyen, 'şaka' yapmıştık dediler.

Bay Sachs'ı telefonla arayarak kız torunu hakkında cinsel içerikli bir yığın şey söyleyen Ross ve Brand için İngiliz toplumu işten kovulmamalılar diyor. Torununu uzun zamandır görmeyen eski aktör, bu telefon konuşması nedeniyle çok zor anlar yaşamış.

BBC Genel Yönetmeni ise iki programcıyı kovmak için yoğun baskı altında. Komedyenler yaptıkları şaka için özür dilediklerini söyleseler de Sachs böyle bir şeyin yaşanmadığını, bunu yapanların sadece kendi patronlarından özür dilediğini söylüyor. BBC içinde en yüksek maaşla çalışan kişiler oldukları dile getiren komedyenlere, BBC yapımcı ve yönetmenlerinden de büyük tepki var.

Sachs'ın torunu Georgina Baillie ile birlikte olduğunu telefonda dedesine anlatan Brand, sınırları çok zorlayan açıklamalar yaptı. Voluptua adıyla bilinen ve gotik bir dans grubu olan dansçı torun şimdiye değin bir açıklamada bulunmuş değil. Ama söylenenlere karşı annesi kızını savunuyor ve komedyenler için iyi bir derse ihtiyaçları var diye devam ediyor.

Milyonlarca kişinin dinlediği bir radyo programında böyle bir olayın yaşanmış olması daha günlerce İngiltere'nin gündeminden düşmeyecek gibi. üst üste yapılan açıklamalara karşı, söz konusu 'şaka'nın muhattabı Bayan Baillie'den hiç bir yalanlama gelmemesi, Brand'ın intikam almak için böyle bir yola baş vurmuş olabileceğini düşündürüyor.