BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Cezayı Baykal mı ödeyecek?

YSK "17 YTL ceza var" diyor. Baykal "gitmeyin" diyor. Ceza ne olacak?

Abone ol

Referandumda oy kullanmayacaklara uygulanacak cezaya zam yapıldı. YSK, "Sandığa gitmeyene 17 YTL ceza var" diyor. Baykal ise aksini savunup, "Sandığa gitmeyin, Kim veriyor millete cezayı?" diyor... Peki ne yapacağız?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 21 Ekim'de yapılacak halk oylamasına ilişkin, ''Referandum, maalesef bir hukuk garabeti olarak ortaya çıkmıştır'' diyen Baykal, ''aceleyle bir referandum yapılmasını gerektiren bir durum bulunmadığını'' söyledi.

"GİTMENİZE GEREK YOK"

Baykal, vatandaşların önemli bölümünün sandık başına gitmeyeceğinin anlaşıldığını belirterek, ''Bence de gitmemek yerindedir. Gidecek olanlar da mutlaka 'hayır' oyu kullanmalıdır. Bu garabete, saçmalığa milleti alet etme dayatmasını çıkmaza sokmak zorundayız. İktidara bir demokrasi dersi vermeli, milleti istediği zaman istediği şekilde kullanamayacağını, millete saygı duyması gerektiğini göstermeliyiz'' dedi.

"KİM VERİYOR MİLLETE CEZAYI"

Başka bir soruyu yanıtlarken, sandığa gitmeyenlerle ilgili para cezası uygulaması yapılamayacağını savunan Baykal, ''Kim veriyor millete cezayı? Millete ceza vermeye kalkanlar onun altında kalırlar. Bu olaydan dolayı hiçbir tahsilat yapılması mümkün değildir. Korkutarak, ceza artırarak milleti ikna etmek mümkün değil'' dedi.