BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  DÜNYA

Netahyahu'ya göre kaza değil saldırı

Kudüs'te bir araç, tramvay durağına daldı. Kazada bir bebek yaşamını yitirirken ilk açıklama Netanyahu'dan geldi.

Abone ol
Kudüs'te aracın duraktaki yolculara çarpması Kudüs'te tramvay durağında bekleyen yolculara bir aracın çarpması sonucu yaralanan 3 aylık bebeğin yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfelt, saldırıda ağır yaralanan 3 aylık bebeğin kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılmadığını söyledi. 
 
Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aracın yolculara çarpmasını "saldırı" olarak nitelendirdi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı suçladı. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, Kamu Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitch, Polis Komiseri Yohanan Danino ve iç güvenlik birimi Şabak sorumlusu Yoram Kaohen ile telefonla görüşerek "Kudüs'te araçla yapılan saldırı" hakkında bilgi aldığı ve güvenlik güçlerinin takviye edilmesini istediği belirtildi. 
 
Açıklamada ayrıca Netanyahu'nun görüşme sırasında, "Bu, Ebu Mazen (Abbas) ve hükümetinin nasıl hareket etiğini gösteriyor. Sadece birkaç gün önce Ebu Mazen Kudüs'te terörist saldırı için kışkırttı" dediği aktarıldı. Rosenfelt, bu akşam Kudüs'te, bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 3'ü ağır 9 kişi yaralandığını bildirmiş, kaçmaya çalışan Filistinli şoförün İsrail polisi tarafından vurularak yakalandığını kaydetmişti.