BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

Necdet Özel'in heykel tepkisi ne oldu?

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve çevresiyle ilgili kulis bilgileriyle dikkat çeken Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'dan yeni kulisler..

Abone ol

Lice'ye dikilen terörist heykeli ve sonrasında yaşananlarla ilgili tartışma halen sürüyor. Ancak bugüne kadar Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den bu konuda hiçbir açıklama gelmemesi dikkat çekiciydi.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve çevresiyle ilgili kulis bilgileriyle dikkat çeken Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Özel'in heykel olayının ardından ne yaptığını yazdı. Buna göre, Necdet Özel, TSK’nın rahatsızlığını İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği bir kurmayı vasıtasıyla açık ve net bir şekilde bildiriyor ve TSK’nın heykeli kaldırmaktaki kesin kararlığını bildiriyor. Ve heykel kalkıyor.
Ahmet Takan, "Terör örgütü ABD'den güç devşiriyor" başlıklı yazısında olayın gelişimiyle ilgili çarpıcı iddialara yer verirken, ABD-PKK işbirliği ve yeni MİT Müsteşarı ile ilgili de ilginç iddialarda bulundu. İşte o yazıdan ilgili bölümler:

ASKERLER SORUŞTURMA AÇILMASI

Öyle, Diyarbakır Valiliğinin talimatıyla kaldırılmıyor hainin heykeli..
Aslında, işin perde arkasındaki gerçekleri İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Fiberglas maddeyle yapılmış basit bir heykel. Vaveyla koparanlar bu işten beslenenler” diyerek önemli ölçüde açık etmişti. Daha sonra da teröristin heykelini yıkıp üstüne basan kahraman Türk askerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma ile gerçekler apaçık ortaya çıktı.

8 AY BOYUNCA UYARILDI, ÇÖZÜM DİYE SUSULDU

Askeri kaynakların heykel konusunda 8 ay boyunca uyarı yaptığını yazan Takan şöyle devam etti: *Malumunuz “çözüm süreci” .. “Aman sürece zarar gelmesin” . Her zamanki deve kuşu numarası.. Kafalar yine toprağa gömülüyor..
Her zamanki gibi AKP iktidarının tavizlerinden güç alan terör örgütü de hainin heykelini daha önce inşa ettiği kaidenin üstüne 15 Ağustos’ta dikiyor.

TSK 'ARTIK YETER' DEDİ

Uyarı ve ikazlarından netice alamayan TSK ise “yeter artık” diyip tam bu noktada daha kararlı bir şekilde devreye giriyor. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, TSK’nın rahatsızlığını İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği bir kurmayı vasıtasıyla açık ve net bir şekilde bildiriyor ve TSK’nın heykeli kaldırmaktaki kesin kararlığı vurgulanıyor.
İçişler Bakanı Efkan Ala da mecburen Diyarbakır Valiliği’ne talimat veriyor ve medya üzerinden yapılan algı operasyonlarıyla birlikte “Valilik talimatlı heykel kaldırma operasyonu” gerçekleşiyor.

TSK'NIN DEĞERLENDİRMESİ NE?

Bu olayın ardından TSK içinde yapılan değerlendirme ise şöyle;
“Terör örgütü PKK’nın özellikle tepe yönetimi çözüm sürecine karşı. Bir tek bebek katili Abdullah Öcalan kendinin serbest kalması için çırpınıyor. Bölgede (Irak) son gelişen olaylar da gösterdi ki ABD’nin bunlarla kol kola hareket etmesi ve fotoğraflar verilmesi bunları güçlendirdi. Şu anda terör örgütü PKK, ABD’den hem manevi hem de maddi güç devşiriyor.”
Hainin heykelinin kaldırılmasının ardından verdiğimiz şehitler ve bölgede her gün çıkan onlarca olay da fotoğrafı net bir şekilde ortaya koyuyor zaten.

MAYIS AYINDA LİCE'DE NELER YAŞANDI?

Buraya kadar yazdıklarımızın dana net anlaşılabilmesi adına sizleri Mayıs ayına geri götüreceğim.
Hatırlarsınız, terör bölgesinde yol kesme olaylarının yoğunlaştığı günlerde PKK iki uzman çavuşumuzu kaçırmış daha sonra askerlerimiz HDP heyeti tarafından Lice kırsalında alınarak Lice Kaymakamlığı’na teslim edilmişti.
O günlerde, heyet ile Lice Kaymakamı’nın bir görüşmesi sırasında HDP’liler atıp tutuyor, devleti eleştiriyor. Kaymakam da dayanamayıp Türk bayrağını gösteriyor ve “Bu bayrağın altında sizi böyle konuşturmam” diyor. Heyet Kaymakam’a çok sinirleniyor dışarı çıkıyor, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya telefonla ulaşıyor. Ardından İçişleri Bakanlığı’ndan Kaymakam aranıyor ve “üslubunu düzelt onlar milletvekili bir daha böyle bir konuşma yapma” uyarısı yapılıyor.
Geçekler en acı haliyle tüm çıplaklığı ile ortadayken daha ne anlatalım?.. Daha ne kadar somut örnekler verelim?..
Analar ağlıyor..

İBRAHİM KALIN MİT MÜSTEŞARI OLUYOR!

Not: Yine ilk bizden duyun;
AKP kulislerinde yeni Dışişleri Bakanlığı için Hakan Fidan’ın ismi ağırlık kazanırken MİT Müsteşarlığı’na da Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın’ın getirileceği kuvvetli bir şekilde konuşuluyor. İbrahim Kalın’ın çok uzun seneler ABD’de rahle-i tedrisattan geçtiğini ve Türkiye’ye döndüğü günlerde uzun süre Türkçe konuşmakta zorlandığını hatırlatsam ayıp eder miyim?..
Bu notun ana yazı ile çok alakası var!..
Çözüm süreci kararlılığı!..