BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Necdet Özel'e şok darbe suçlaması!

Deniz Harp Okulu eski Komutanı emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Necdet Özel'in tüm uyarılara rağmen TSK'daki FETÖ/PYD uzantılarına sahip çıktığını iddia etti.

Abone ol

Deniz Harp Okulu eski Komutanı emekli Tuğamiral Türker Ertürk, TSK'daki FETÖ yapılanmasıyla ilgili olarak Necdet Özel'den şüphelendiğini söyledi. Ertürk, Özel'i TSK'daki paralel yapılanmaya karşı uyardığını; ancak o isimler hakkında işlem yapmak yerine kendisinin cezalandırıldığını iddia etti.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i TSK'daki FETÖ/PYD yapılanmasına göz yummakla suçladı. KRT'deki TV programında konuşan Ertürk, darbe girişimiyle ilgili olarak Necdet Özel'den şüphelendiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Mesala ben Necdet Özel'den şüpheleniyorum. Bunu yazacağım zaten, elime başka veriler de var. Ben diyorum ki darbe geliyor, ben diyorum ki cemaatçi yapı var, böyle böyle bir şeyler yapıyorlar diyorum. Sen onlara karşı operasyon yapmıyorsun, bana operasyon yapıyorsun. Ne o? Ordu evlerine girmeme.

"YAZIKLAR OLSUN SANA NECDET ÖZEL"

Yazıklar olsun sana. Televizyondan izliyorsan yazıklar olsun sana. 300 küsur insanımız yaşamını kaybetti. İşte darbe girişimini yaptırmama. 300 insanımız şehit oldu, yakınlarına sabır diliyorum. Ama Necdet Özel sen bunun sorumlususun. Hiçbir önlem almadın, uyarıcı görevimi yaptığım için cezalandırıldım. 

"O ÇOCUKLAR TASFİYE OLDUĞU İÇİN BÖYLE OLDU"

Bakın Oramiral Nusret Güner, Donanma Komutanı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onur abidelerinden biri. Genelkurmay’ın girişine Nusret Güner’in heykelini dik her sabah geçerken de selam ver demiştim. Bakın, 2012'de Nusret Güner bunları Kış Şurası’nda anlatıyor. Başbakan da var orada. Ben kendisiyle konuştum, diyor ki herkes buz kesti diyor. Necdet Özel oldu diyor kapkara! Peki ne tedbir aldınız? Bu bir kumpas diyor, bu çocuklar casus falan değil, pırıl pırıl çocuklar diyor. Sen sahip çıktın mı Necdet Özel! Bak bu çocuklar tasfiye olduğu için yerlerine bu darbeciler geldiği için bu insanlar yaşamını yitirdi. TSK hem oradan darbe yedi hem de buradan yedi."